İstanbul’daki Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde işçiler çalışma sürelerinin uzatılmasına karşı 16 Temmuz’da konferans salonu önünde bir araya geldi. İşçiler, nöbet listesinde “ara dinlenme süresi” adı altında çalışma sürelerinin uzatılmasını ve nöbet sayılarının artırılmasını ara dinlenme saatinde protesto etti.

Yapılan basın açıklamasında işçiler maruz kaldıkları haksız uygulama ile ilgili hastane yönetiminden bir karşılık bulamadıklarını taşeron şirket yetkilileriyle görüştüklerinde aldıkları yanıtın “Urfa’dan 500 adam getiririm hepinizi kovarım” olduğunu belirtti. Çalışma süresinin 4857 sayılı İş Kanunu’nda olduğu gibi uygulanmasını talep eden işçiler basın açıklamasının ardından hastane bahçesindeki parka yürüdü. Burada forum yapmak isteyen işçilere yürüyüş boyunca hasta ve hasta yakınları da alkışlarıyla destek verdi.

Yürüyüş sırasında hastane müdürlerinden Hasan Alış, sendikanın yasadışı olduğunu iddia etti ve hastaneden ayrıldı. Alış’ın ayrılmasının ardından güvenlikçiler işçilere dağılmalarını söyledi ve bir arbede yaşandı. Arbedede SES Şişli Şube Yöneticileri de güvenlikçilerin saldırısına uğradı. Bir hekim de güvenlikçiler tarafından darp edildi. İstanbul Tabip Odası ve SES temsilcileri olayın ardından gereğin yapılması konusunda hastane yönetimiyle görüştü.

Dev Sağlık-İş üyeleri de eylemlerini günde bir saatlik dinlenme haklarını alıncaya kadar sürdüreceğini belirterek 17 Temmuz günü ve daha sonraki günlerde bir saatlik yemek zamanında fiilen kullanmak üzere işlerinin başına döndü.

Devrimci Sağlık-İş yöneticileri hastane yönetimi ile gerçekleştirdiği görüşmenin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen somut bir adım atılmayınca işçilere günde bir saatlik dinlenme hakkı kullandırılmamıştı. (Sendika.org)