İstanbul-Bahçelievler PTT kargo dağıtım merkezinde çalışan işçiler ve PTT Merkez Müdürlüğünde çalışan memur emekçilere yönelik artan baskı ve mobbing uygulamaları, DİSK Nakliyat-İş sendikasının düzenlediği basın açıklama eylemiyle protesto edildi.

Bahçelievler dağıtım merkezi önünde yapılan eyleme Nakliyat-İş sendikasının Ambarlar şubesinde çalışan işçilerin yoğun desteği göze çarptı. Eylemi çok sayıda sivil polisin de izlediği görüldü.

İstanbul Bahçelievler PTT dağıtım merkezi birimlerinde çalışan işçilere yönelik yakın zamanda başlayan baskı, işten atma tehditleri, birim değiştirme, iş yoğunluğu artırma, işçileri aşağılama ve hakaret etme gibi mobbing uygulamaların arttığı, işçiler ve sendikacılar tarafından dile getiriliyor.

emek.org.tr sitesi muhabirlerinin konuştuğu işçilere göre; DİSK Nakliyat -İş sendikasının PTT taşeron işçilerine yönelik sendikalaşma çalışmaları birkaç aydır yoğunluk kazanmış durumda. Ancak taşeron patronu yanı sıra, PTT genel müdürlüğü ve alt birim yöneticileri işçilerin DİSK çatısı altında özellikle mücadeleci bir sendika olan Nakliyat-İş sendikasında örgütlenerek hak mücadelesi sürdürmelerini istemiyorlar. Sendikal örgütlenmeyi kırmak ve yolundan saptırmak için de TÜRK-İş’e bağlı Haber-İş sendikası kullanılmak istendi. Ancak Haber-İş sendikasının ve PTT idarecilerinin engellemelerine rağmen işçiler, Nakliyat-İş’te örgütlenmelerini ülke çapında geliştirmeye devam ediyor.

Yapılan basın açıklaması eyleminde konuşma yapan sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işyerindeki taşeron işçilerin ve memur emekçilerin uğradığı baskıları ve artan sömürüyü kabul etmediklerini, diğer sendikalarla birlikte ortak mücadele vereceklerini açıkladı.

PTT yöneticilerinin baskı yaptığını ve bu yaptıklarının yasal olarak da suç olduğunu belirten Küçükosmanoğlu, yöneticileri uyararak “Hiçbir kimsenin çalışanların kişiliğine yönelik baskı yapamayacağını, performansa yönelik baskı yapamayacağını, hiç kimsenin gücü oranından fazlasına çalıştırılamayacağı ve bir kaç işçinin yapacağı işin bir işçiye yaptırılamayacağı” konusuna dikkat çekti. Sözlerini taşeron işçilerin yalnız olmadığı ve baskı ve mobbinge karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini açıklayarak sonlandırdı.

PTT dağıtım merkezi çalışanı işçiler, bahçede ve pencerelerde eylemi izlerken alkış ve ıslıklarla destek verdiler.

Kaynak: emek.org.tr