Bursa’da otomotiv devlerinden Renault ve Tofaş’ın ardından Coşkunöz’de başlayan iş bırakma eylemleri sürerken, metal işçilerinin direnişinin karırlılığı patronlara geri adım attırdı.

Direnişinin gün geçtikçe güçlenmesi patronları ve hükümeti telaşa sokarken devreye Bursa Valiliği girdi. Valilik, MESS’in ve Renault patronunun temsilcileri, Renault işçilerinin seçtiği 6 temsilciyle bir araya geldi.

Evrensel'den Vedat Yalvaç'ın haberine göre, temsilciler işçilerin taleplerini sıralarken, patronları temsil eden heyet bunu değerlendireceklerini söyledi. Patronların olası bir anlaşmanın Türk Metal ile protokol altına alınması önerisi ise işçi temsilcileri tarafından kesin bir dille reddedildi. Patron, işçilerin taleplerini değerlendirmek üzere bir araya gelirken, işçi temsilcileri de gelişmeleri Renault işçileriyle paylaştı. Protokolün Türk Metal’i imzalanması önerisinin işçileri yeniden Türk Metal’e döndürmek için bir manevra olduğuna dikkat çeken işçiler, bunu asla kabul etmeyeceklerini belirterek “Bizim taleplerimiz net. İrademizi tanıyarak bir an önce bu taleplerimiz karşılansın” dediler.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NELER?

* İşten atmama garantisi verilsin.

* Türk Metal’in temsilcilik tabelası sökülsün, temsilcili odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilciler otursun.

* Ücretler Bosch sözleşmesi baz alınarak artırılsın.

* Varılan anlaşma altında işçilerin temsilcileriyle birlikte protokol altına alınsın.