Kahramanmaraş'ta kot boyama fabrikasının boya kazasında bakım ve onarım çalışması sırasında meydana gelen patlamada 4 işçi öldü, 9 işçi de yaralandı.

 

Olay, saat 12.30 sıralarında Kahramanmaraş- Kayseri karayolunun 7'inci kilometresinde bulunan Şirikçiler Mensucat'a ait tekstil ve boya ünitelerinin bulunduğu ek binada meydana geldi. İşçiler boya kazanında bakım ve onarım yaparken henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Kazanın büyük gürültüyle patlamasıyla birlikte, binanın büyük bölümü çöktü. Savaşı andıran bir görüntü ortaya çıktı.

Patlamayla birlikte orada bulunan işçilerden Erkan Gölge (25) ve İlhami Çetin (40) olay yerinde öldü. Ağır yaralı olarak Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne götürülen Mehmet Nuri Özgüner ise (39) doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Binanın çöken enkazı altında kalan işçilerden Çelebi Başkurt da (45) yaşamını yitirdi. Başkurt'un cesedi, Kahramanmaraş Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin çalışması sırasında olaydan 3 saat sonra çıkarıldı.

 

9 İŞÇİ DE YARALANDI

Patlama ve göçükte yaralanan işçiler Şahin Uzun (42), Yusuf Kaya (32), Mahmut Dinler (26), Kerim Yılmaz (28), Mustafa Küçükkaya (39), Aydın Ünal (27), Yakup Kel (31), Bilal Alma (44) ve Osman Kurt ise (39) götürüldükleri Kahramanmaraş Devlet Hastanesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.