20 yıllık kıdem tazminatları ve 10 aylık maaşlarına el konulan DEBA işçileri, 21 haftadır sürdürdükleri mücadeleyi 45 derece sıcağa rağmen devam ettiriyor.

 

Her Pazar günü Denizli sokaklarında geleneğe dönüşen DEBA işçilerinin yürüyüşü dün tekrar yapıldı. DEBA işçilerinin sendika önünden Bayram Meydanı’na çocukları ve eşleriyle sıcağa rağmen yürüyüşe eksiksiz katılmaları kararlılıklarının bir göstergesi oldu.

 

Yol boyunca “Kıdem tazminatı işçinin güvencesidir, Susma Haykır Tazminat Haktır, Kıdem Tazminatı hakkımız için haydi mücadeleye” sloganları atıldı.

 

Bayram Meydanı’nda bu haftaki eylemlerini kıdem tazminatına yönelik saldırılara ayırdıklarını belirten işçiler, sık sık “Susma Haykır Tazminat Haktır” sloganını attılar. Bayram Meydanı’nda bir konuşma yapan Teksif Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer ATILGAN, kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracak yasanın hazırlıkların kamuoyuna yansıdığını belirterek, “İşverenler zil takmış oynuyor” dedi.

 

Atılgan, Küresel sermaye ile işbirlikçilerinin işçi sınıfına karşı dayattığı yeni yaşam biçimi olan ulusal istihdam projesinin dört ayağı olduğunu belirterek, “Projenin 1. ayağı asgari ücretin bölgelere gore belirlenmesi, 2.ayağı esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, 3.ayağı özel istihdam bürolarının kurulması, 4.ayak ise kıdem tazminatının işverene getirdiği yükten kurtarılması, işçinin güvencesinin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

 

Bu maddelerde emeğiyle alınteriyle geçinenler için tek bir olumlu nokta olmadığını söyleyen Atılgan, “böyle bir yasayı hazırlayanlar emeğiyle, alınteriyle geçinenleri insan değil mal olarak gördüğü için böyle bir çalışmaya imza atıyorlar” dedi.

 

Atılgan, “Kıdem hakkıyla ilgili DEBA işçisi olarak verdiğimiz mücadele Türkiye’de yankılanıyor. Hazırlanan bu yasayı geriletmek için bizim mücadelemiz rehber olacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

İşçiler sloganlar eşliğinde tekrar sendikaya kadar yürüyerek bu haftaki eylemi sona erdirdiler.

 

Demokrat Haber Denizli