İşten atılan Divan Pastaneleri işçileri Divan Otel önüne gelerek sendikalı çalışma hakkına saygı gösterilmesini istedi.

Koç Holding’e bağlı Divan Pastaneleri’nde çalışan işçilerden 52’si DİSK Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılmıştı. 18 Şubat’ta fabrika önünde direnişe başlayan işçiler bugün Divan Otel önüne yaptıkları yürüyüşte Ali Koç’a seslendi: “Sen hiç işten atılma korkusu yaşadın mı?”

'53 İŞÇİYİ KEYFİ ŞEKİLD EİŞTEN ATAMAZSINIZ!'

Divan Otel önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan DİSK Gıda İş Genel Sekreteri Seyit  Aslan, “’53 işçiyi keyfi bir şekilde tazminatsız işten atamazsınız” dedi.

Aslan, Ali Koç’a seslenerek, “Sen hiç işten atılma korusu yaşadın mı? Hiç asgari ücretle yaşadın mı? Neden endişeleniyorsun?” diye sordu.

Aslan açıklamada ayrıca, “Sendika hakkına saygı göstermeyi öğreneceksiniz. Disiplin yalanına kargalar güler.  Biz çözüm için buradayız. Çözüm çok basittir. İşçilerimizi işe geri alın, sendikalı çalışma hakkına saygı gösterin” diye konuştu.

'EDİŞELİ' ALİ KOÇ

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç, katıldığı bir toplantıda, ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği ve işsizlikten bahsederek, "Ben şahsen 6 ve 8 yaşında iki çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımızın geleceğinden endişe duyuyorum," demişti.

Kaynak: Sendika.Org, Demokrat Haber