TPAO'ya ait Şelmo Petrol Sahası'ndaki Doğalgaz Dolum Tesisi'nde meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada ihmali bulunan kurumları Batman'da Petrol-İş Sendikası protesto etti.

1000 KİŞİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE YÜRÜDÜLER

Sabah saatlerinde TPAO giriş kapısında toplanan yaklaşık 1000 işçi arkadaşlarının yaşamını yitirmesinden ötürü Bölge Müdürlüğü'nün sorumlu olduğu gerekçesiyle Bölge Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Kadınların önde yürüdüğü eylemde işçiler, alkışlarla patlamada ihmali bulunan kuruluşları protesto etti.

BATMAN PETROL-İŞ: “ALINYAZISI DEĞİL İŞ CİNAYETİ”

İşçiler adına konuşan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, patlamada yaşamını yitiren 3 kişinin sosyal güvencesiz çalıştırıldığını belirtti. Tekik, şöyle dedi:

"TPAO Güney Şelmo Petrol Sahası'ndaki doğalgaz kuyusunda meydana gelen patlamada, üç kardeşimiz can vermişti. TPAO sahasında taşeron firma bünyesinde çalışan işçiler örgütsüz ve güvencesiz koşullarda çalışıyordu. Yeterli iş güvenliği önlemleri almadan, yeterli eğitimleri vermeden, ucuz ve güvencesiz emek istihdamı yoluyla üretim yapma, kazanç sağlama ısrarı, aramızdan üç kişinin canına mal oldu.

Çünkü taşeronluk sistemi maliyetleri düşürmek üzerine kuruludur. Bu taşeronluk sisteminde meydana gelen ve giderek artış kaydeden kazaları basit ve tesadüfî birer iş kazası diye nitelemek mümkün müdür? Bunları, 'kader'e, 'alınyazısına bağlamak mümkün müdür? Hayır. Biz sendika ve emek cephesi olarak bunları birer 'iş cinayeti' olarak görüyoruz. Patlamada yaşamını yitiren işçiler üyemiz olmasalar bile bizim canlarımız, sınıf kardeşlerimizdir.  Sendika olarak tüm TPAO işçilerinin ve ailelerinin yanındayız"

PATLAMA’DA ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Batman'ın Kozluk ilçesinde TPAO'ya ait Güney Şelmo-1 Doğalgaz Dolum Tesisi'nde gaz sıkışması nedeniyle 17 Şubat günü meydana gelen patlamada, 24 yaşındaki İbrahim Çelik, 22 yaşındaki Hasan Hüseyin Deniz ile 35 yaşındaki Sabahattin Sönük hayatını kaybetmişti.