Zonguldak PTT Başmüdürlüğünde çalışan memur İbrahim Damatoğlu'nun, bir internet sitesindeki paylaşımları nedeniyle "Devlet büyüklerine hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.

 

PTT Teftiş Kurulu tarafından, bir sosyal paylaşım sitesinde "Devlet büyüklerine ve idareye hakaret" ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan İbrahim Damatoğlu'nun tutuksuz yargılandığı Zonguldak 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, Damatoğlu ile avukatı katıldı.

 

Mahkeme heyeti, Damatoğlu hakkındaki delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

 

Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, duruşma çıkışında yaptığı basın açıklamasında, sendikalarının yöneticilerinden Damatoğlu'nun internette paylaştığı haberler ve yorumlar nedeniyle yargılandığını belirterek, şunları kaydetti:

 

"PTT Genel Müdürlüğüne her defasında Zonguldak'ta bir yönetim boşluğu olduğunu bildirdik. Fakat ne yazık ki hala bir sonuç alamadık. Bu sıkıntılar giderilmedi. Sonuçta bir arkadaşımız günah keçisi ilan edildi. Yapılan şey çok açıktır ve bunun hiçbir cezai sorumluluğu yoktur. Arkadaşımız bazı haberleri sosyal paylaşım sitesinde paylaşmıştır. Paylaştığı şeyler onun izni ve mahkeme kararı olmadan sayfasından dökümleri alınarak soruşturma açılmıştır. Arkadaşımıza idari cezalar verilmiştir. Üstüne sürgün edilmiş ve maaşı da düşmüştür. Şimdi ise ceza davasından yargılanmaktadır."

 

FACEBOOK'TA PAYLAŞTI, HAYATI KARARDI

ZONGULDAK PTT Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan 42 yaşındaki İbrahim Damatoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet aleyhinde basında yer alan haber ve karikatürleri Facebook’taki sayfasında paylaşarak, devlet büyüklerine hakarette bulunduğu ve küçük düşürdüğü gerekçesiyle başlatılan idari soruşturma sonunda ’maaş kesintisi’ ve ’kademe ilerlememe’ cezasına çarptırılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında Ordu’ya tayini çıkarılan Damatoğlu hakkında, ’devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştu.