ESP Ankara İl Örgütü, OSTİM’de 6 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlamayı kınadı, yetkilileri iş kazalarını engelemek için önlem almaya çağırdı.

“OSTİM’de yaşanan işçi katliamını kınıyoruz. Güvenceli iş istiyoruz” yazılı pankart açan ESP üyeleri, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Güvenceli iş istiyoruz” şeklinde slogan attı.

ESP MYK Üyesi Orhan Çelebi, bugüne kadar işçi havzalarında yaşanan iş kazaları nedeniyle yüzlerce işçinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Zonguldak’ta maden işçilerinin, Aliağa ve Tuzla’da tersane işçilerinin önlem alınmadığı için yaşanan iş kazaları sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen Çelebi, OSTİM’de yaşanan patlamanın da önlem alınmadığı için yaşandığını, işçilerin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

OSTİM’de yaşanan patlamayı “katliam” olarak nitelendiren Çelebi şunları söyledi: “OSTİM’de 6 işçi kardeşimizin yaşamını yitirmesine neden olan iş kazası değil bir katliamdır. Yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyoruz. Derhal tüm iş alanlarında işçilerin can güvenliğini sağlayacak önlemler alın, işçilerin can güvenliğini alın.”

Yaşamını yitiren işçilerin arkadaşlarına ve ailelerine taziye dileklerini ileten Çelebi, Ankara’da bulunan emekçilere, yaralanan işçilerin ve yakınlarını kaybeden ailelerin yanında olmaya çağırdı.

ETHA