Dersim’in Ovacık İlçesi’nde 2005 yılında 240 işadamının bir araya gelerek kurdukları Dersim’in ilk ve tek özel sektör fabrikası, 45 işçisinin bir ay önce başlattığı grev nedeniyle süresiz olarak üretime ara verdiğini açıkladı. 

Munzur Su Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Özer, fabrika ortaklarıyla birlikte Dersim merkezdeki binalarında düzenlediği basın toplantısında, işçilerin bağlı olduğu sendika ve bazı işçilerinin tutumları nedeniyle üretime süresiz ara vermek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Dersim merkezdeki binalarında düzenlediği basın toplantısında, işçilerin bağlı olduğu sendika ve bazı işçilerinin tutumları nedeniyle üretime süresiz ara vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

Özer ayrıca, şartların olgunlaşmaması halinde fabrikayı tamamen kapatabileceklerini belirtti.

MUNZUR SU İŞÇİLERİ GREVE ÇIKMIŞTI


Dersim’de DİSK/Gıda-İş Sendikası üyesi Munzur Su işçileri, fabrika yönetiminin toplusözleşme görüşmelerindeki uzlaşmaz tutumuna karşı fiili olarak greve çıkmıştı. Munzur Su AŞ Yönetim Kurulu’nun kendilerini oyaladığını belirten işçiler, başta ücret artışı olmak üzere talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini açıklamışlardı.