Fethullah Gülen Cemaati, bünyesinde Eğitim-Bir-Sen’i barındıran Memur-Sen’den dershane meselesinde yeterli desteği göremeyince geçtiğimiz yıl kurup ancak dokuz ay sonra feshettiği Aktif Eğitim-Sen’i yeniden kurdu. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun esas olanın devletin okullarının kaliteli eğitim vermesi olduğuna işaret ederek “Dershaneler kapatılmamalı kapanmalıdır” sözleri de yeterli olmadı.

Geçen bu zamanlara yakın Eğitimbir-Sen'e tepki olarak kurulan ve sonra kendisini fesheden o sendika, dershane kapatılması haberlerinden sonra tekrar kuruldu.

O sendika AKTİFEĞİTİM-SEN diğer bir deyişle AKTİF-SEN. Geçen sene Eğitimbir-sen ile olan bir anlaşmazlıktan ötürü kurulan bu sendika kendi iddialarına göre yaklaşık 35 bin üyeye ulaştıktan sonra tekrar kendisini feshetmişti.

Her ne kadar kurucu başkanı Osman ÖZTÜRK 'bu sendika tepkisel ve de ideolojik olarak yeniden kurulmuş olan bir sendika değildir' dese de AKTİF-SEN'in cemaate yakın organlar tarafından hükümete tepki olarak kurulduğu tahmin ediliyor.

Hedeflerini 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu ifade eden ÖZTÜRK, hedeflerinin öğretmenlik mesleğine kaybettiği saygıyı tekrar kazandırmak olduğunu söyledi.

Zaman gazetesi de sendikanın yeniden kuruluş haberine gazetede geniş yer ayırarak okuyucularına duyurdu. (Kaynaklar: Haber 10, Gündemin Nabzı)