Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu nöbet uygulamasına karşı 11 Şubat'ta greve çıkacak. Sağlık emekçileri bugün yaptıkları açıklamada, "AKP'nin oy politikalarının aracı olmayacağız. Nöbetlere gitmeyecek 11 Şubat'ta grevde olacağız" dedi.

Ankara Tabip Odası ile KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, 11 Şubat grevi ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri, Sağlık Bakanlığı'nın birinci basamakta görevli aile hekimlerine dayattığı nöbet uygulamasına karşı, yeni yılın ilk haftasından beri nöbete gitmediklerini kaydetti. İkinci ayına giren eylem, 11 Şubat'ta greve dönüşecek.

Ankara Tabip Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Özbek, AKP’nin birinci basamak sağlık hizmetlerinde hafta içi saat 20.00’e kadar ve Cumartesi günleri ise tüm gün nöbet uygulaması getirdiğini hatırlattı. Bakanlığın Pazar günleri de dahil 24 saat nöbet uygulaması dayattığını belirten Özbek, sağlık emekçilerinin tüm haklarının elinden alınmaya çalışıldığını vurguladı.

'SAĞLIK EMEKÇİLERİ AKP'NİN OY ARACI DEĞİLDİR'

Özbek açıklamasında şunları kaydetti: "Aile Sağlık Merkezleri, 24 saat hizmet için yeterli donanıma sahip değildir. Nöbet uygulaması yapılırsa bundan sadece sağlık emekçileri değil halkın sağlığı da tehlike altında olacak. Bu uygulama politik vaatlerden ibaret ve hiç kimseye faydası olmayacak bir uygulamadır. Bu ülkenin sağlığı, politika malzemesi olamayacak kadar önemli bir konudur. Sağlıktaki tek sorun, Aile Sağlığı Merkezleri'nin (ASM) 24 saat açık olmasıymış gibi lanse edilerek bu bir seçim propagandasına dönüştürülüyor. Biz sağlık emekçileri olarak, AKP’nin oy politikalarının aracı olmayacağız. Cumartesi nöbetlerine gitmeyecek ve 11 Şubat’ta yapacağımız grev ile sağlığı rant olarak gören hükümet politikalarına karşı olduğumuzu bir kez daha duyuracağız." (ETHA)