HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mersin’de İliri-Karagözler Narenciye ve Sebze Meyve Paketleme fabrikasının yatakhanesinde 3 işçinin yanarak can verdiği iş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi veren Tüzel, 3 yıl önce benzer bir iş cinayetinin Esenyurt’ta 11 işçinin yandığı şantiyede görüldüğünü hatırlattı.

“Bu genç işçiler hayatlarının baharında, insanca barınabilecekleri bir yer sağlanmadığı için hayatlarını yitirmiştir” diyen Tüzel, işçilerin ölümlerinin sebebinin maliyet gerekçesiyle gerekli önlemlerin alınmaması olduğunu vurguladı.

Evrensel'in haberine göre, Tüzel şu sorulara yanıt istedi:

* Bakanlığınızca bu işyeri ve eklentileri, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığı yönünden denetlenmiş midir?

* İşçilerin barındıkları prefabrik yatakhanede yangın algılama düzeneği, kaçak akım rölesi ikinci bir çıkış kapısı mevcut mudur?

* Üç işçinin ölümünden kim sorumludur?

* Bakanlığınızca sanayi ve tarım işletmelerinde denetimler hangi sıklıkla yapılmaktadır?

* Son bir yılda il bazında ve toplam kaç sanayi ve tarım işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimleri yapılmıştır? Bunlarda tespit edilen eksikler ve önerilen önlemler nelerdir?