Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube 23 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek olan "Meslek Onurumuz ve Haklarımız için Ankara’ya..." başlıklı mitinge yönelik sosyal medya kampanyası başlattı. Kampanya TAREM ve Alternatif Bilişim Derneği'nin desteğiyle devam eden "Sendikalar için Sosyal Medya, Yurttaş Gazeteciliği ve Dijital Aktivizm" Eğitim Programının bir ürünü.

Eğitim-Sen Genel Merkezi'nin çağrısıyla 23 Kasım Cumartesi Ankara'da düzenlenecek olan "Meslek Onurumuz ve Haklarımız için Ankara'ya..." başlıklı mitingin hazırlıkları yerellerde de devam ediyor. Bu hazırlıklar içinde bir şubenin yürüttüğü çalışmalar özgünlüğüyle öne çıkıyor. Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube geleneksel hazırlık çalışmalarının yanı sıra bir de sosyal medya kampanyası organize ediyor.

TAREM DESTEĞİYLE DEVAM EDEN EĞİTİMLERİN ÜRÜNÜ

Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) ve Alternatif Bilişim Derneği desteğiyle bir süredir sürdürülen "Sendikalar için Sosyal Medya, Dijital Aktivizm ve Yurttaş Gazeteciliği" Eğitimlerine katılan eğitim emekçilerinin, eğitimci akademisyenler ve sosyal medya uzmanlarının da desteğiyle hayata geçirdiği kampanya kapsamında yapılan çalışmalar #23KasımdaAnkaraya hashtag'i altında merkezileşiyor.

VİRAL ÇAĞRI VİDEOSU YAYINLANDI

Yapılan çalışmaların en önemlisi de yönetmen Soydaner Gündoğdu'nun tarafından hazırlanan ve sendika üyesi eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin rol aldığı viral bir çağrı videosu oldu. ( http://www.youtube.com/watch?v=Xi5Ds7wwHvI&feature=youtu.be )

Bu videonun yanı sıra etkinliğe yönelik bir blog da www.23kasimdaankaraya.wordpress.com  adresinde yayına başladı.

BLOG, FACEBOOK SAYFASI VE TWİTTER HESABI DA AÇILDI

Ayrıca facebook sayfası ve twitter hesabı açıldı. Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube üyesi emekçiler mitingi hazırlıkları süresince ve miting esnasında da belirlenen hashtag'ler üzerinden paylaşımlarını sürdürecekler. Kendi alanında bir ilk olan kampanyaya sosyal medya aktivistlerinin yanı sıra yoğun takipçisi bulunan çeşitli gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerin de destek vermesi bekleniyor. Kampanya sonuçları ve değerlendirmesi 26 Kasım Salı günü Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Şube'de devam edecek olan eğitimde yapılarak sonuçları kamuoyuyla ve sendika merkeziyle de paylaşılacak.

EĞİTİM PROGRAMI 12 HAFTA VE 36 SAAT

Gazeteci ve TAREM Genel Koordinatörü Gökhan Biçici'nin koordinasyonunda Ekim ayında başlatılan eğitim çalışmaları 2014 Ocak ayına kadar toplam 12 haftalık ve 36 saatlik bir programı içeriyor. 

Dünya'da ve Türkiye'de Sendikal hareket: Yeni örgütlenme stratejileri ve dijital aktivizmin sunduğu olanaklar, Bilgisayar okuryazarlığı,  İnternete giriş ve internet güvenliği, Yeni medya ve sosyal medya araçları, Yurttaş Gazeteciliğine giriş, Temel Fotoğrafçılığa Giriş, Basın Fotoğrafçılığına Giriş derslerini içeren programın eğitim kadrosu da Gazeteci Gökhan Biçici, Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Ali Rıza Keleş, İnternet editörü Gazeteci İlden Dirini, Sosyal Medya Uzmanı Derya Divrikli, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Erkan Saka, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sarphan Uzunoğlu, Dr.Özgür Uçkan ve yönetmen Soydaner Gündoğdu'dan oluşuyor.

İLK PROGRAM TEKGIDA-İŞ'LE HAYATA GEÇİRİLDİ

Sendikalara yönelik hayata geçirilen en kapsamlı eğitim projesi olan "Sendikalar İçin Sosyal Medya, Dijital Aktivizm ve Yurttaş Gazeteciliği Eğitim Programı" ilk olarak Tekgıda-İş Sendikası'yla birlikte 2013'ün ilk aylarında hayata geçirildi. Tekgıda-İş üyesi 56 kadın işçinin katıldığı eğitim çalışmalarına İstanbul'da, İzmir'de ve Bursa Karacabey'de doğrudan fabrikalarda çalışan kadın işçiler katıldılar. Söz konusu projenin ilk aşaması da 26 Kasım Salı günü Tekgıda-İş Sendikası Genel Merkezi'nde düzenlenecek olan sertifika dağıtım töreniyle bitirilecek.

İŞÇİNİN İNTERNET REHBERİ YAYINA BAŞLIYOR

Proje kapsamında aynı gün www.iscinininternetrehberi.com ve www.sendikalaricininternet.com adreslerinde yayın yapacak olan bir internet sitesi yayına başlayacak. Konuyla ilgili hazırlanan ve alanında ilk olacak olan kitap da Aralık ayı içinde yayınlanmış olacak.

EmekDünyası.Net