Antalya’nın Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi’nde Balyak Madencilik’e ait taş kömür madeninde yaşanan metan gazı sıkışması sonucu iki işçinin hayatını kaybetmesinin ardından Balyak Madencilik’in ortaklarından Muhammed Murat Bal ve Ramazan Bal, işletme müdürleri Salih Akça ile Emre Tutsak ve mühendis Mustafa Doğanay gözaltına alındı.

Kemer İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na getirilen şüphelilerden şirket ortağı Ramazan Bal, buradaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan Balyak Madencilik’e ait kömür madeninde, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Kaan Doğan ve Kemer Cumhuriyet Savcısı Semih Altun ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu.

İşçilerle bir süre konuşan Doğan ve Altun, daha sonra görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Jandarmanın güvenlik önlemleri altında madene giren bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

Yaklaşık 1 saat süren incelemenin ardından madenin tekrar çalıştırılmasına karar verildiği belirtildi. Madendeki yoğun gazın boşaltılması için de sürekli hava basıldığı kaydedildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şirket ortaklarından M.M.B., işletmede görevli müdürler S.A. ve E.T. ile mühendis M.D. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Daha önce gözaltına alınan şirket ortaklarından R.B.’nin ise jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.