Soner Aydın / Demokrat Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı Mersin'de on binlerin katılımı ile coşku içinde kutlandı. Öğlen saatlerinde İstasyon Meydanı önünde bir araya gelen emekçilere siyasi partiler, STK'lar, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş destek verdi. 

"ÇİFTE ZAFER KUTLUYORUZ"

Mersin'de çifte bayram yaşadıklarını dile getiren DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, "İşçilerin birlik, beraberlik ve dayanışma gününü kutlarken diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi'nden atılan işçilerin direnişi zaferle sonuçlandı. Mersin çok kültürlü çok inançlı çok dilli bir kent. Bu kentin özelliğine dokunsa uygun yapıları burada görüyoruz. Mersin aynı zamanda Türkiye'nin bir mozaiğidir. Bu yüzden Mersin'de olaysız bir şekilde bayramın kutlanması bizi mutlu ediyor. Akın akın insanlar geliyor. Taleplerini dile getiriyorlar. Umarım Türkiye'nin her tarafında böyle olur," dedi.

"TAKSİM'İ YASAKLAMAK ACI VERİCİ"

Polisin bayramı Taksim'de kutlamak isteyen emekçilere müdahale etmesine de değinen Göksoy, "Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanalar bizi üzüyor. İstanbul'da işçilerin bayramını kutlamasına engel olmak acı verici bir şeydir. İşçilerin 1 Mayıs'ı olmazsa olmazı olan Taksim'de kutlamasının önünde bir engel yok. DİSK'in açtığı davaların ardından taksimin kapalı değil aksine açık olması gerektiği kararı verildi. 1 Mayıs'ı tatil ilan eden AKP hükümetinin, bugün Taksim'i yasak ilan etmesini anlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

KARDEŞ TÜRKÜLER SAHNEDEYDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda süren kutlamalar, konuşmaların ardından Kardeş Türküler konseri eşliğinde halaylarla son buldu.