DİSK, KESK, TMMOB, TTB ortak basın açıklamasıyla 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na çağrı yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından Şişli'deki DİSK Genel Merkezi'nde bir açıklama yapıldı. Beko'ya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan eşlik etti. Kani Beko, "Biz bu ülkenin değerlerini yaratanlar, biz işçiler, kamu emekçileri, hekimler, mimarlar, mühendisler 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ilan etmek için buradayız" dedi. Beko, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını açıklarken, "Dileriz 1 Mayıs günü, geçmişte yaşanan 1 Mayıs'lar da olduğu gibi sıkıyönetim ilan edilmez. İşçiler özgür iradeleriyle birlik, mücadele, dayanışma günlerini Taksim alanında yerine getirirler" diye konuştu. 

TÜRK-İŞ KADIKÖY'DE KUTLAYACAK

Türk-İş, işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı tüm illerde ve İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda kutlayacağını açıkladı. Türk-İş'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1 Mayıs kutlamalarının merkezi düzeyde aynı yerde kutlanması yönünde geçmiş dönemde emek örgütleri birlikte karar almış ve bu kararlarını en geniş katılımla başarılı biçimde hayata geçirmiştir. Ancak bu yıl, işçi konfederasyonları arasında herhangi bir ön görüşme ve toplantı yapılmadan bazı açıklamalarda bulunulduğu ve kararlar alındığı görülmüştür.

Bu gelişmeleri değerlendiren Türk-İş Başkanlar Kurulu, 2014 yılı “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nün merkezi kutlamasının İstanbul Kadıköy Meydanı’nda ve ayrıca tüm illerde Türk-İş öncülüğünde ve girişimiyle yapılmasını kararlaştırmıştır."