Tarih 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, öyle mi?

Ben bir kez değil, bin kez kadınım!

Bugün yazma hakkımı susma hakkıma devrediyorum:

Birincisinde; erkek egemen basında, kalemlerinin geleceği bir realiteye "dikkat" çektikleri için imha edilen kadın yazar arkadaşlarım adına susuyorum.

İkincisinde; eğitim hayatı, çalışma hayatı ve dahi siyaset yapma, seçilme hakkı elinden alınmış bir kadın olarak hayatın dışında kalışımı izlemeniz adına susuyorum.

Üçüncüsünde; kendinizi hükümdar kıldığınız dünyanızda; kadın olarak değil sadece doğuran olarak, kısmen değer verdiğiniz anneliğimi; vatana evlat feda ederken görüp, Cumartesi Galatasaray'da evladımı ararken görmediğiniz için susuyorum.

Dördüncüsünde; tecavüze uğradığımda, yanımda ve tecavüzcümü aramak yerine en pornografik dille, haberimi yaptığınız için susuyorum.

Beşincisinde; sokak ortasında kocam 21 yerimden bıçakladığında her yanımı ben ölüyken sarıp, ölmeden evvel bir koruma dahi sağlamadığınız için susuyorum.

Altıncısında; babamdan sevgi görmediğim, kocamdan dayak yediğim realitesi karşısında yaralarımı sarmak yerine, hakkımı aramaya çalıştığım bir kavram olarak 'feminizm'i küfreder gibi kullandığınız için susuyorum.

Yedincisinde; farz ibadetimi yapmam engellenirken susup, bir mekruhumu gördüğünüz için, beni en kıymetlimle, kitabımla, Kuran'ımla vurduğunuz için, O'na da dil uzattığınız için susuyorum.

Sekizincisinde...

Dokuzuncusunda...

...

Binincisinde; artık ruhen, kalben, manen, bedenen, fikren öldürdüğünüz bir kadınım, istesem dahi konuşamıyorum, istemesem de susuyorum; şimdi siz konuşun.