Almanya’da parlamento binası önündeki Gazze eylemine polis müdahalesi! Çok sayıda gözaltı Almanya’da parlamento binası önündeki Gazze eylemine polis müdahalesi! Çok sayıda gözaltı

Haber: Atilla Yoğutçu

Gezici Araştırma Şirketi'nin 2-3 Mart tarihlerinde Balıkesir'de gerçekleştirdiği ankette, 8 bin 124 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin sonucunda ortaya çıkan verilere göre, seçmenin tercihleri oldukça çeşitli bir tablo çiziyor.  Cumhur İttifakı'nın adayı ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yüzde 42,1 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Özellikle seçmenin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konulara ilişkin algısı dikkate alındığında, Ahmet Akın'ın öne geçtiği görülüyor.  Anket sonuçlarına göre diğer adayların oy oranları ise şu şekilde sıralanıyor:

İYİ Parti adayı Turhan Çömez %3,9, Yeniden Refah Partisi adayı Tanju Akçe %3,2, Zafer Partisi adayı Mutlu Aksoy %1,4 ve DEM Parti adayı M. Rauf Kocaman ise %0,6 oy oranına sahip.  Seçim atmosferi giderek hareketlenirken, adaylar kendi projeleriyle seçmenin karşısına çıkmaya devam ediyor. Balıkesir'de kıran kırana geçen bu seçim yarışının sonucunu ise halk arasında merakla bekleniyor.