“Kadına Şiddete Dur De” temasıyla gerçekleştirilecek olan 37. İstanbul Maratonu’nun yapılacağı tarih sporseverler tarafından iple çekilirken, bu yılki maraton koşusu yenilikleriyle de dikkat çekiyor.

Ülkedeki en büyük spor faaliyetlerinden biri olan İstanbul Maratonu, Hayata Destek İnsani Yardım Derneği’nin çağrısıyla Suriyeli göçmenlerin kışa hazırlanabilmesi ve kışlık ihtiyaçlarının karşılanması için düzenlenecek koşu ve yürüyüşe de ev sahipliği yapacak.

Hayata Destek İnsani Yardım Derneği, “Kışa hazırlamak için bizimle koşar mısın?” başlığıyla başlattığı kampanyayla, 15 Kasım 2015 Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda koşarak veya yürüyerek sağlanan destekle toplanan bağışların her 200 TL’sinin bir mültecinin kışlık kıyafet ihtiyacını sağlamak üzere kullanacağını duyurdu.

Dernek kampanyaya ilişkin açıklamasında, Türkiye’de kimileri kamplarda kimileri şehirlerde hayata tutunma mücadelesi veren yaklaşık iki milyon mülteci bulunduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Geride evlerini, topraklarını, dostlarını bırakmak zorunda kalan bu insanlar, yanlarına sadece küçük çantalarına apar topar sığdırabildikleri eşyalarını alabildiler.

Kış kapıda! Şimdi biz adım adım koşarak, ne kadar çok olabilirsek, o kadar mültecinin kışı sıcak geçirmesini sağlayabilir, evlerinde bırakmak zorunda oldukları kışlık kıyafetlerine kavuşturabiliriz.”

Bağışların ihtiyaç sahibi mültecilere elektronik kartlar aracılığıyla ulaştırılacağını bildiren Dernek, böylelikle mültecilerin hem kendi tercih ettikleri kıyafetleri alabileceğini, hem de mültecilerin bulunduğu kentlerdeki yerel ekonominin de desteklenmiş olacağını belirtti.

Hatay, Urfa, Diyarbakır, Batman ve İstanbul’daki mültecilerle dayanışma içinde olduklarını kaydeden Derneğin düzenlediği kampanya hakkında detaylı bilgi için www.hayatadestek.org.tr internet sitesi ziyaret edilebilir. Kampanyayı desteklemek için ise buradan bizzat müracaat yapılabilir.

Öte yandan, bu Pazar günü yapılacak olan İstanbul Maratonu’na katılım için geç kayıt imkânı da sunuldu. Geçen yıl 6 kıta, 119 ülkeden 25.000 katılımcı ile etkinlik tarihinin rekor sayısına ulaşılan İstanbul Maratonu’na katılmak üzere kayıt yaptırmak için www.istanbulmarathon.org internet sitesinden başvuru yapılabilir.