İstanbul'da gece yarısı başlayan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30'da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı.

Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar oldu.

Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul'da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı.

AKOM sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. İstanbul Valiliği de zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu. 

İstanbul'da gece yarısı aniden başlayan sağanak yağmura yakalananlar zor anlar yaşadı. Sabah Taksim Meydanı'nda bazı vatandaşlar ıslanmamak için şemsiye kullanırken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Bağcılar'da sağanak yağıştan korumak isteyen bir sokak köpeği yağmurdan kaçarak yağışının dinmesini bekledi. 

Ayrıca sağanak yağmur sırasında İstanbul semalarında aralıklarla şimşeklerin çaktığı görülürken, bazı yollarda ise su birikintileri oluştu. 
Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle birçok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var.

TRAFİK FELÇ OLDU

Şiddetli yağmur nedeniyle saat 08.52 itibarıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 69'a ulaştı.

METRO İSTASYONLARINI SU BASTI 

Sağanak yağışıjn neden olduğu su baskınları İstanbul'da toplu taşıma sistemlerini de felç etti. Zeytinburnu ve Bayrampaşa metro istasyonlarını su bastı.

Avrasya Tuneli Anadolu-Avrupa Yönü de olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süre ile Trafiğe kapatıldı.  

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" ifadelerini kullandı.

AKOM'DAN UYARI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un hesabından atılan tweette ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' denildi.

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra ve yarın (bugün) İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.