Suriye'den Bodrum'a gelip parkta yaşamaya başlayan, 8 ayrı aileye mensup 40 Türkmen, turizm sezonunun başlaması nedeniyle, esnafın ve turizmcilerin şikayeti üzerine kentten gönderildi.

Suriye'nin Halep şehrinden iş bulma umuduyla Bodrum'a gelen, 8 ayrı aileye mensup, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40 Türkmen'in 10 gündür bir parkta yaşıyordu ancak turizm sezonunun gelmesi nedeniyle durumdan rahatsız olan esnaf ve turizmcilerden gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleri, ikna ettikleri Türkmenleri, Aydın'ın Söke İlçesi'ne gönderdi.

Suriyeli Türkmenler'den 36 yaşındaki Cabir Cezeri, "Suriye'de çiftçilik yapıyoruz. Başka da bir şey bilmeyiz. Köyümüze gelen gruplar silahlanıp savaşmamızı istediler. Bizler, bugüne kadar hep çapa salladık. Hiç, silah tutmadık. Savaşmayı kardeşin kardeşi öldürmesini kabul etmedik. Mallarımızı yok parasına satıp yurdumuzdan ayrıldık. Organizatörler, 'Bodrum'da tarım işi var' diyerek paralarımızı alıp, bizleri buraya getirdiler. Sonra ise ortadan kayboldular. Ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Kimseye bir zararımız yok" dedi.