Homofobik nefret cinayeti sonucu 2008 yılında İstanbul Üsküdar’da sokak ortasında vurularak hayatını kaybeden Ahmet Yıldız’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 18’inci duruşması, İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, Ahmet Yıldız’ın azmettirici katil zanlısı olduğu belirlenen baba Yahya Yıldız hakkında kırmızı bültenle arama emrinin infazının beklenmesine ve bilgi için Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Eylül 2009’da başlayan ve 18’inci duruşması görülen davada yine erteleme kararı vererek, bir sonraki duruşmanın 26 Mart 2015, saat 10:30’da görülmesini kararlaştırdı.

“POLİS VE JANDARMA BİR KİŞİYİ 6 YILDIR BULAMIYOR”

Kaosgl.org’un haberine göre, duruşmada söz alan avukat Fırat Söyle, kırmızı bültenle aranan ve Suriye’ye kaçtığı düşünülen azmettirici Yahya Yıldız’ın akıbetini sordu. Avukat Söyle, Türkiye Cumhuriyeti polisi, jandarması ve savcılarının bir kişiyi altı yıldır bulamadığını vurguladı.

Ahmet Yıldız’ın yaşamını yitirdiği saldırıda yaralanan Ümmühan Darama, duruşmada yaptığı konuşmada, mağduriyetinin altı yıldır devam ettiğini, din hocası olduğunu ve olayın olduğu tarihte kafe işlettiğini, yaralandıktan sonra bir yıl boyunca tedavisinin sürdüğünü ve işlettiği kafeyi kapatmak zorunda kaldığını belirterek maddi ve manevi olarak zararlarının karşılanmasını talep ettiğini ifade etti.

Darama duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Herkesin cezasını çekmesi gerekiyor. Ben din hocasıyım diye bu davada yer almam diye düşündüler, ancak kimse ‘cinsel tercihleri’ yüzünden öldürülemez” dedi.