Türkiye A Milli Futbol Takımının da mücadele edeceği 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu kura çekimleri yapıldı.

A Grubu'na düşen Türkiye'nin rakipleri, Dünya Kupası elemelerinde de karşılaştığımız Hollanda'nın yanı sıra Kazakistan, İzlanda, Letonya ve Çek Cumhuriyeti oldu.

Türkiye'nin 3. torbadan katıldığı kura çekiminde, biri 5, geri kalanları ise 6 takımlı olmak üzere toplam 9 grup oluşturuldu.

BİR KEZ DAHA HOLLANDA

Türkiye Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için bir kez daha Hollanda ile mücadele edecek. A Milli Takım, yaz aylarında Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Şampiyonası için de Hollanda'nın olduğu grupta mücadele etmiş ve 'Portakallar'a iki maçta da 2-0 mağlup olmuştu.

Gruplarını ilk iki sırada bitiren 18 takım ve en iyi grup üçüncüsü finallere yükselecek. Geri kalan 8 grup üçüncüsünün ikili olarak eşleşeceği Play-Off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak.

Play-Off maçları 12-14 ve 15-17 Kasım 2015’te yapılacak. EURO 2016 finallerinin kura çekimi ise 12 Aralık 2015’te yine Fransa yapılacak. Finallerde 24 takım 4’erli olarak 6 gruba ayrılacak. UEFA Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre politik konular nedeniyle Azerbaycan ile Ermenistan ve İspanya ile Cebelitarık aynı eleme grubunda yer almayacak ayrıca TV yayın haklarından ötürü de İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya ve Hollanda 5 takımlı olan grupta bulunmayacak.

İŞTE GRUPLAR:

GRUP A:
Hollanda
Kazakistan
İzlanda
Letonya
Türkiye
Çek Cumhuriyeti

GRUP B:

Bosna Hersek
Andorra
Kıbrıs
Galler
İsrail
Belçika

GRUP C:
İspanya
Lüksemburg
Makedonya
Belarus
Slovakya
Ukrayna

GRUP D:
Almanya
Gürcistan
Cebelitarık
İskoçya
Polonya
İrlanda

GRUP E:
İngiltere
San Marino
Litvanya
Estonya
Slovenya
İsviçre

GRUP F:
Yunanistan
Kuzey Irlanda
Faroe Adaları
Finlandiya
Romanya
Macaristan

GRUP G:
Rusya
Moldova
Liechtenstein
Karadağ
Avusturya
İsveç

GRUP H:
İtalya
Malta
Azerbaycan
Bulgaristan
Norveç
Hırvatistan

GRUP I:
Portekiz
Arnavutluk
Ermenistan
Sırbistan
Danimarka

(Posta)