Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalindeki rakibi Amedspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

PFDK’nın bugün yaptığı toplantıda aldığı karar şöyle:

''AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, 28.01.2016 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK – AMED SPORTİF FAALİYETLER Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 20.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi.''

TFF AYRMCILIK YAPTI

Amedspor, cezaya konu olan maçı İstanbul’da Başakşehir’de oynamıştı. Dolayısıyla deplasman maçında alınan bir cezanın kurallar gereği deplasman maçında uygulanması gerekiyor. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu Amedspor’a bir ayrımcılık yaptı ve Amedspor’un evinde oynayacağı maçın seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Bu sezon ‘istenmeyen tezahürat’ yapıldığında sadece ilgili tribünün kapatılması yoluna gidiliyor ve ilgili tribünlerde bulunan kişilerin bir sonraki maçta tribüne girişi engelleniyordu ancak TFF yine bu yola gitmedi ve tüm tribünleri kapattı.

DENİZ NAKİ TEDBİRLİ OLARAK PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Amedspor'un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama sebebiyle Deniz Naki'yi, Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Deniz Naki, maç sonrası Facebook hesabından 'Her Biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)' cümlesiyle biten şu açıklamayı yapmıştı:

"Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük)"
(Kaynak: ZETE, İleri Haber)