Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Torku Konyaspor ile Trabzonspor karşılaştı.

Torku Arena'da oynanan ve 30 bin 546 seyircinin takip ettiği maçta kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi oldu. Bu sonucun ardından Konyaspor puanını 34 yaparken, Trabzonspor 43 puanda kaldı.

Ersun Yanal'ın ekibi Trabzonspor karşılaşmada isabetli şut bulamazken, kaleye gönderdikleri 10 top da auta gitti ve dikkat çeken bir istatistik oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Torku Arena'da oynanan maçın ilk 10 dakikası pozisyonsuz geçildi. Her iki takımda düşük tempoda bir oyun tercih etti. Trabzonspor Mehmet Ekici'nin yokluğunda organize atak geliştirmekte sıkıntı yaşadı.

Karşılaşmanın ilk net pozisyonu 32. dakikada Bordo-Mavililerden geldi. Özer, sol kanatta iki rakibinden sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama Medjani'nin yakın mesafeden vuruşu sağ direğin hemen yanından dışarıya gitti.

Bu dakikadan sonra Karadeniz ekibi Konyaspor kalesinde  baskısını daha da arttırdı.

45. dakikada Medjani, karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Fatih'in pasında Medjani, penaltı noktasında topla buluştu ama vuruşunda top sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

İlk yarının kalan bölümümünde de eşitlik bozulmayınca taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarı ilk 45 dakikaya oranda daha hızlı başladı. Ev sahibi ekip Djalma gibi hızlı oyuncularıyla Trabzonspor kalesinde etkili olmaya çalıştı.

Bordo-Mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal 54. dakikada soner Aydoğdu'nun yerine Erkan Zengin'i oyunda dahil etti.

Karşılaşmanın 67. dakikasında Medjani'nin ortasına yükselen Deniz Yılmaz düzgün bir kafa vuruşu yaptı fakat direği geçmeyi başaramadı.

Dakikalar 73'ü gösterdiğinde Konyaspor'da Torje, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girdi ve dar açıdan kaleye şutunu çekti. Savunmada Bosingwa'ya da çarpan top sol köşeden ağlarla buluştu:1-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibi ekip sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Ligin bir sonraki haftasında Torku Konyaspor deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor sahasında Galatasaray'ı konuk edecek.