Fransa'da Paris Saint-Germain'in de aralarında bulunduğu 7 futbol kulübü, vergi konusunda Monaco'ya tanınan imtiyaz nedeniyle federasyona itiraz mektubu gönderdi.

Fransa'nın haftalık yayın organlarından Le Point'in haberine göre, Caen, Lorient, Olympique Marsilya, Bordeaux, Montpellier, Lille ve Paris Saint-Germain kulüp başkanları, Fransa Futbol Federasyonu'na (FFF) mektup göndererek Monaco'nun vergi kanunlarından muaf tutulmasına itiraz etti.

Kulüp başkanları Jean-Louis Triaud (Bordeaux), Jean-François Fortin (Caen), Michel Seydoux (Lille), Loic Fery (Lorient), Vincent Labrune (Olympique Marsilya), Laurent Nicollin (Montpellier) ve Jean-Claude Blanc'ın (Paris Saint-Germain) imzalarının bulunduğu mektupta, Monaco'nun ligde kalma hakkını "satın aldığı" savunularak federasyona itirazda bulunulduğu iddia edildi.

MONACO PRENSLİĞİNE BAĞLI

Fransa'da bir şehir devleti olan Monaco Prensliği'nin takımı olan Monaco, özel durumu nedeniyle farklı vergi yasalarına bağlı olduğunu savunarak, ülkede futbol kulüplerine uygulanacak vergi kanunlarından muaf tutulması gerektiğini öne sürmüştü. Monaco, federasyon ile yaptığı anlaşma doğrultusunda yapacağı 50 milyon avroluk bir ödemeyle ligden ihraç edilmekten kurtulmuştu.

Monaco, Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev'in 2011 yılında kulübün hisselerinin çoğunluğunu almasının ardından büyük bir atılım yapmıştı. Yüksek bonservis bedelleriyle Radamel Falcao, Joao Moutinho ve James Rodriguez gibi önemli futbolcuların dahil olduğu Monaco, tekrar Ligue 1'e yükselerek kısa sürede şampiyonluğa oynayan bir takım haline geldi. (NTV Spor)