Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kazandıkları altın madalya sevincini öpüşerek kutlayan Rus kadın atletler Kseniya Ryzhova ve Tatyana Firova tartışılmaya devam ediyor.

Moskova’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 4 × 400 metre bayrak yarışında altın madalya kazanan Rusya takımından Kseniya Ryzhova ve Tatyana Firova sevinçlerini podyumda öpüşerek kutlayınca eşcinsellik konusundaki yasakların tartışıldığı Rusya’da birden en önemli gündem oldular.

Kseniya Ryzhova düzenlediği basın toplantısında, takım arkadaşını çok uzun süredir tanıdığını ve aralarında eşcinsel ilişki olmadığını söyledi: “İnsanlar başarıyı kutlamak yerine Yulia ve beni yıpratacak eleştiriler yapmayı tercih ettiler. Önce şunu söylemek istiyorum ki ben de Yulia da evliyiz. Merak edenler varsa da bilgilendirmeliyim ki Yulia ile aramızda herhangi bir ilişki yok. İkimiz çok yakın arkadaşız. Valentin Mikhailovich’in takımında 8 yıldır birlikte antrenman yapıyoruz. Bence bu, birbirimizi çok iyi tanıyacak ve samimi arkadaş olmaya yetecek kadar uzun bir süre.”

Öte yandan Rusya’da bazı yorumcular, atletlerin davranışının, Rusya’da Haziran ayında kabul edilen ve yaygın biçimde eleştirilen eşcinsellik karşıtı yasaya tepki olduğu görüşünde. (euronews)