Devrimci Trabzonsporlular”dan Türkiye Kupası ikinci turunda Bursaspor’u eleyerek çeyrek finale yükselen, ancak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca (PFDK) ideolojik tezahürat yapıldığı gerekçesiyle bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan, kulüp binası polis tarafından basılan, oyuncusu Deniz Naki’nin Disiplin Kurulu’na sevk edildiği Amedspor’a detek geldi.

“Devrimci Trabzonsporlular” yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

#DirenAmedspor

“Dün Türkiye Kupası Kuraları açıklandı. Kura sonucunda iki alt ligde yer almasına rağmen en son Bursaspor’u da eleyerek çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Amedspor, Fenerbahçe ile eşleşti.

“Her şey o saatten sonra başladı. 6 saat içinde; önce Amedspor kulüp binası basıldı. Sonra Amedspor’a Başakşehir deplasmanında ‘taraftarlarının attığı ideolojik sloganlardan dolayı bir maç seyircisiz oynama cezası” verildi. Ardından o da yetmedi bu seyircisiz maç Urfa’ya taşındı. O da yetmedi Amedspor’un en önemli oyuncusu Deniz Naki ‘ideolojik propaganda yaptığı’ gerekçesi ile PFDK’ya sevk edildi. Muhtemelen ceza alacak ve bu maçta oynayamayacak.

“Başakşehir maçında atılan TFF’nin Amedspor Kulübüne ceza uydurmasına neden olan sloganlar şunlar: ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin’.

“Bu sloganların içeriği birçok kişinin hoşuna gitmeyebilir, ama benzerlerinin birçok tribünde, Filistin için, Gezi parkı için vs. onlarca defa tekraren her hafta atıldığını biliyoruz. Hiçbirinde de seyircisiz oynama cezası verilmedi. Verilmesin de zaten! Üstelik buradaki örneğimiz sadece tek maç. Tek maçtaki slogan için veriliyor bu ceza. İdeolojik propaganda cezası ‘ideolojinin içeriği’ne göre değişiyor anlaşılan.

“Aslında bizler biliyoruz ki bunların hepsi hikaye. Amedspor Başkanı da söylüyor: Tüm bunların nedeni Fenerbahçe ile eşleşmeleri. Slogan olmasa da ceza için başka bir şey uydururlardı.

“Hayır, hayır tabii ki korkuları Fenerbahçe’nin elenmesi değil, korkuları aynı zamanda ‘Devletlümüz’ün de takımı olan Fenerbahçe’nin olası ‘kötü olaylar’ın aktörü ya da figüranı olması. Riski sıfırlamak gerekirdi. Maç seyircisiz yetmez bir de Urfa’ya…

“Bizler futbolda TFF eliyle yürütülen bu adaletsiz yalan dolan düzenine karşı sonuna kadar Amedspor’un yanındayız. #DirenAmedspor”

(Kaynak: imc tv)