Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükselme başarısı gösteren, ancak Medipol Başakşehir maçında tribünde atılan sloganlar nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından bir maç seyircisiz oynama cezası verilen Amedspor’un başkanı Ali Karakaş, cezayı CNN Türk’te Mirgün Cabas’a değerlendirdi.

Oynadıkları pek çok maçta ırkçı, ayrımcı, hatta mezhepçi sloganlara maruz kaldıklarını söyleyen Karakal, “Maalesef federasyonun bugüne kadar bu ırkçı söylemlere karşı herhangi bir yaptırımı olmadı.” diye konuştu.

Karakaş sözlerine, “Bölgemizde ve kentimizde yürütülen bir savaş var ve insanlar acılar çekiyor. [Bu tezahüratlar] bunun spor alanında bir yansımasıdır. En son Başakşehir’e karşı oynadığımız maçta taraftarların ‘insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin’ diye bir tezahüratı oldu. Bu da ayrımcılık nezdinde değerlendirilip cezalandırıldı.” diye devam etti.

Federasyonun Amedspor’un başarısını sahiplenmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen Karakaş, “Bu başarının sahiplenilmesinin belki toplumsal barışa bir katkısı olacaktır. Ama alınan kararların bunun tersine hizmet ettiğini düşünüyoruz.” dedi.

Sosyal medyadaki bazı hesaplardan paylaşılan mesajlar gerekçe gösterilerek kulüp binasının polis tarafından basılmasını da değerlendiren Karakaş, baskına bir anlam veremediklerini söyledi.

Karakaş, “Bir Twitter hesabının nerede oluştuğunu öğrenmek istiyorsanız, elinizde son derece gelişmiş sistemler var, bunlarla yapabilirsiniz. Veya bunu sivil polislerle gelip araştırmayla yapabilirsiniz. Açıkçası bu yapılan operasyonu çok manidar ve anlamsız bulduk.” diye konuştu.

Karakaş, Medipol Başakşehir maçı nedeniyle aldıkları cezanın bu sezon kendilerine verilen altıncı ceza olduğunu sözlerine ekledi.