HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin aileleriyle İstanbul’da bir araya geldi.

Yüksekdağ toplantı sonrası İMC TV'nin sorularını yanıtladı, devam eden çatışmalı sürece dair açıklamalar yaptı. Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerinde hedeflerinin yüzde 15 ile 20 olduğunu söyledi.

Yüksekdağ şunları söyledi:

"Bu özel savaş uygulaması korucu birlikleriyle sınırlı değil. Aynı zamanda özel savaş timleri, kuvvetleri sahaya sürüldü. Ne yazık ki, AKP hükümeti ve Saray, kendisinden önceki tüm iktidarların izlediği yolu izliyor. Gözü kararmış bir şekilde. Savaş suçu işliyorlar. Bu, son noktadır. Diğerleri de bu noktada devrildiler, gittiler.

HDP'YE YÖNELİK MEDYA SANSÜRÜ

Barışın kalıcı bir çözüme dönüştürülmesi için hızla demokratikleşme adımlarının atılması gerektiğine de dikkat çeken Yüksekdağ, kendilerine yönelik medya sansürüne ve hedef göstermelere ilişkin olarak da, "Doğrudan Saray'ın ve AKP'nin müdahalesi ile bir sansür uygulanıyor. Biz onlar gibi korku siyaseti içinden gelmediğimiz için korkutmak ve korkmaz bizim kitabımızda yazmaz."

"1 KASIM'DA HEDEFİMİZ YÜZDE 15-20"

Türkiye'nin bir yönetim değişikliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "AKP'nin Saray vesayetiyle geliştirdiği bu kötü yönetim tarzı ve zihniyeti Türkiye toplumunun hak etmediği bir yönetimdir. Alternatif bir yönetimin, halk yönetiminin açığa çıkmasına ihtiyaç var," dedi ve 1 Kasım seçimlerine yönelik hedeflerinin yüzde 15 ile yüzde 20 arasında olduğunu söyledi.

"BÖYLE BİR CUMHURBAŞKANI'NI HAKKEDECEK NE YAPTIK?"

Yüksekdağ son olarak da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi tutumuna işaret ederek," Bütün Türkiye halkları için üzülüyoruz; böylesi bir Cumhurbaşkanı'nı hakkedecek ne yaptık? Üzülüyoruz," dedi.