Başbakan Binali Yıldırım, yüzde 10 seçim barajının değişebileceğini söyledi. Referandumda rahatlıkla "evet" kararı çıkacağını savunan Yıldırım MHP ile ortak program yapmayacaklarını da söyledi.

Başbakan Yıldırım, medya temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Seçim barajıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Yüzde 10 seçim barajı konuşulur, indirilebilir bu seçim barajı. Çünkü bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde artık model değiştiği için parti gruplarından ziyade, milletvekilleri ön plana çıkıyor. Bu esnetilebilir, partilerle konuşmak lazım." dedi.

Referandumdan rahatlıkla "evet" kararı çıkacağını savunan Yıldırım 'evet' çıkarsa MHP ile birleşme olmayacağını ve MHP ile ortak program yapmayacaklarını da söyledi.

Yıldırım: "Evet oyları bir fazla çıksa yeterlidir. Kimse meşruiyet tartışması başlatmamalı" dedi. AB'de bazı ülkelerin taraf olduğunu ifade eden Başbakan, İsviçre ile yaşanan pankart gerilimine dair "İsviçre'nin yaptığı kabul edilemez" dedi.

Yıldırım "Bu değişiklik CHP için de bir fırsat bundan sonra ülke yönetimine talip olmak için de bir fırsat getiriyor. Çalışacak vatandaşı ikna edecek. Şimdi vatandaş partiler üzerinde kümeleniyor. Bu sistemde parti kimliğinin üstünde bir iddiayla ülkenin tümüne hitap edebilecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde elli oy almak için Türkiye'nin geneline yönelik politikalarınızn olması lazım, her kesimi kucaklamanız lazım, bunu yaparsa CHP'nin de şansı artar" diye konuştu. (Kaynak: CNN Türk)