SHP’nin 1.7 milyon TL’lik borcu eski tüfekleri şok etti. Hazine, dönemin genel başkanı Karayalçın’ın kapısını çalabilir.

Anayasa Mahkemesi yaptığı incelemelerde SHP’nin 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait harcamalarıyla ilgili bulduğu usulsüzlerden dolayı 1.7 milyon TL ceza kesti. Bazı harcamalarda belge olmaması veya kabul edilmemesi nedeniyle kesilen cezanın ardından Milli Emlak Daire Başkanlığı paranın peşine düştü. Ancak SHP’nin isim değiştirmesi nedeniyle karışık bir durum ortaya çıktı. 2010 yılında ismini EDP olarak değiştiren eski SHP’nin yöneticileri yerine “1.7 milyon TL’lik borcunuzu ödeyin” yazısı EDP’nin o dönem Genel Başkanı olan Ziya Halis ve Salman Kaya, İbrahim Gürsoy, Şahin Ulusoy, Mustafa Yılmaz’ın da aralarında olduğu 10 kurucu üyeye gitti. Ödeme yazısını gören eski tüfekler büyük şok yaşadı.

HALİS: ART NİYET ARAMIYORUZ

Vatan’a konuşan Ziya Halis, Ankara Defterdarlığı’ndan gelen yazıya çok şaşırdıklarını belirterek itiraz edeceklerini söyledi. Kurucu üyelerle birlikte Pazartesi günü resmi bir başvuru yaparak, hatanın düzeltilmesini istediklerini belirten Halis, “Rakam çok yüksek. Görünce çok şaşırdık. Art niyet aramıyoruz, istemeden de olsa böyle hatalar yapılabiliyor” diye konuştu.

CHP’YE GEÇMİŞTİ

Ankara eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın SHP’yi 2002 yılında yeniden kurmuştu. İkinci SHP, 2002 yılındaki seçimlere katılmamış ve 2004 yerel seçimlerinde DEHAP gibi partilerle ittifak yaparak yüzde 5 oy aldı. 2009 yerel seçimleri öncesinde Karayalçın SHP’yi bırakarak CHP’ye geçti ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin 2007, 2008 ve 2009 yıllarındaki inceleme döneminde Karayalçın’ın Genel Başkan olması nedeniyle 1.7 trilyonluk faturanın kendisiyle birlikte o dönemin yöneticilerine gidebileceği belirtildi. (Vatan)