CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini grup toplantısında konuştu.

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

 

"İstanbul’da taksicileri ziyaret ettim. 30 Nisan 2011'de Başbakan konuşma yaptı. "Korsan taksi konusunun takipçisiyiz. Yasal önlemlerini caydırıcı olarak alacağız"  dedi. AKP kanun teklifi getirdi mi? Taksici esnafına sesleniyorum. Size yalan söyleyen bir siyasetçiye güvenmeyin. Yolsuzluktan beslenen bir parti milletin sorununu çözmez. Getirin CHP’yi iktidara bakın sorun halloluyor mu olmuyor mu?

 

Türkiye’nin temel sorunlarından biri siyasi ahlaktır. Verdiğiniz sözün arkasında durmuyorsanız siyasi ahlaktan bahsedilemez. Siz darbelere karşı mısınız? Darbe temizliği için yasa hazırladık, her konuda teklif verdik. Buyurun darbelerin getirdiği yasaları hep beraber değiştirelim.

 

Darbe hukukunun ardına saklanıyorsun sonra da darbe hukukundan bahsediyorsun. Darbe hukukunu değiştirmeye yanaşmayanlar o darbenin ortağıdır. Eğer darbe hukukuyla sorunu yoksa demokrasiyle sorunu var demektir.

 

Şili, İtalya darbe hukukuyla yüzleşti, evrensel hukuku getirdiler. Baskı ve zulmü kendi iktidarları için bir garanti olarak görüyorlar. Totaliter rejimin çocuğu olan YÖK'ü kaldıralım. Seçim barajını indirelim.

 

Bunların maskelerini indirmek benim boynumun borcu. Bunların maskelerini indireceğim.

 

Her önüne gelen bildiri yayınlamayacak. Herkes yerini bilecek ve yerinde oturacak. Burası Patagonya değil. Eğer bildiri yayınlayacaksan Genelkurmay Başkanı'nın terörist olmadığını söyleyeceksin. Mesai arkadaşın terörist ilan edildi. Demokrasi dışı bildiriler bizim kabul edeceğimiz şeyler değil.

 

Hayatımda bu kadar beceriksiz bir iktidar görmedim. Süt dağıtmayı beceremeyen iktidar nasıl olur da 75 milyonluk ülkeyi yönetir? Sadece süt dağıtımında değil depremde de gördük bunları.

 

Sütler pastorize diyor onun da ne olduğunu bilmiyor. Sen okullara süt dağıtıyorsun ne dağıttığını bilmiyorsun. Bu insan ülkeyi yönetiyor. Yönetmiyor da yönettiriliyor.

 

Bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz tam yedi yıldır okullara pastörize süt dağıtıyor. Pastörize ile UHT arasında büyük fark var. Pastörize süt çocuklara çok daha yararlı.

 

Çocuklar hafta sonu okula gelmediği için yine eve dağıtılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 37 kuruşa alıyor, bunlar 53 kuruşa alıyor. Direk üreticiden, kooperatiften alıyor. Birleşmiş Milletler bu kooperatifi inceliyor dünyanın en iyi kırsal kalkınma projesi ilan ediyor.

 

Dünya Gıda Örgütü dünyanın en kaliteli sütü ilan ediyor. Şimdi bu belediye başkanımız 400 yılla yargılanıyor. Bu proje yakında bütün Türki Cumhuriyetlerde uygulanacak.

 

Süt dağıtmayı beceremiyorsun sonra her bakan ayrı bir şey söylüyor. Efendim çocuklar hassasmış da ondan oluyormuş. İzmir’de neden olmuyor peki…  Onlar ceplerini düşünür biz halkı düşünürüz.

 

Süt dağıtmayı beceremeyen iktidar yolsuzluktan iyi anlar, yolsuzluğa gelince ellerine kimse su dökemez. Bir soru sordum. Eğitim yasasında 20 milyar dolarlık ihaleyi neden Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkartırlar.

 

Deniz Feneri davasında sanıklar yargılanmadı ama savcılar yargılandı. Deniz Feneri'ni yargılayacak mahkeme peşindeler. Bunlar beraat ettirecek hakim peşinde.

 

 

İşsizlik temel sorunu bu ülkenin. Ama bundan söz eden yok. Bununla ilgili bir tek haber yok. İyi yönetilen ekonomide icra dosyaları 10 milyon 26 bin'den 2011’de 20 milyon 500 bin’e çıktı. Bu hükümet zamanında 6 defa mali af çıkmasına rağmen bu halde.

 

Suriye ile ilgili CHP’yi suçluyor. Sanki Esad’a gidip kardeşim diyen bendim. Kaddafi’ye de kardeşim dedin. Kime kardeşim dediyse ya öldürüldü ya ülkesi işgal edildi.

 

Kaddafi’yi diktatör ilan etti. Ama ondan insan hakları ödülü almıştı. Şimdi merak ediyorum o ödülü nereye koyuyorsun. Neden aldığını söyleyeyim. Çünkü o ödülle birlikte 25 bin dolar para aldı.

 

Şehit derneğine vereceğini söyledi. Sorulunca tık yok. Para deyince bütün sular duruyor. Ama kendi cebine girecek para için.

 

Sayın Loğoğlu hazırlık yapıyor Dışişleri Bakanı hakkında gensoru vereceğiz. Parlamentoya geldiğinde parmak işaretiyle çağrılınca nasıl hızlı koştuğunu anlatsın.