BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesine ilişkin, "Japonya Milli Günü'nde yaşananları bütün boyutuyla kabul edilemez buluyoruz. Uluslararası diplomatik bir resepsiyonda asla yaşanmaması gerekirdi" dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise,  "Kamer Genç sık sık ve herkese karşı bu saygısızlığı yapıyor. Yanlıştır, doğru bulmuyorum, kınıyorum" dedi.

Tan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Japonya Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik tavrına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Emine hanımın kimin adına konuştuğunu bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti adına mı, kendi adına mı konuştu bilmiyorum. Ancak Kamer Genç'in yaptığı bir saygısızlık. Emine Erdoğan'ın devlet adına konuşacağını da tahmin etmiyorum. Konuşma yetkisini verecek olan makam da Japon Büyükelçiliğidir. Ev sahibi odur ve ev sahibi kime söz verirse, o konuşur. Söz verir vermez, niye verir, kime verir sizin hoşunuza gider, gitmez. Gitmezse terk edersiniz orayı, bir daha o davete gitmezsiniz. Kamer Genç sık sık ve herkese karşı bu saygısızlığı yapıyor. Yanlıştır, doğru bulmuyorum, kınıyorum."

CHP'DEN KAMER GENÇ AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Engin de, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik sözleri ve sonrasında yaşananları doğru bulmadığını söyledi.

Ankara'yı karıştıran CHP'li Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik sözlerine CHP'den resmi açıklama geldi. Genel Kurul'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılanları doğru bulmadıklarını söyledi.

Partilerinin tavrını Meclis kürsüsünden ifade edeceğini söyleyen Altay, bir süre sonra yeniden çıktığı kürsüde şunları söyledi:

“Japonya Büyükelçiliği’nde Sayın Hanımefendiye yönelik ifade hoş olmamıştır, uygun düşmemiştir. Sayın Milletvekilimiz de Ankara içinde olduğu için kendisinin Japonya topraklarında olduğunu unutmuş olması gerek. Türkiye’nin devlet geleneklerinde bir hanımefendinin hükümet görevlileri varken konuşmasını garipsediğinden kaynaklı. Sayın Genç’in tepkisi ne kadar uygun değilse, ne kadar doğru değilse bir Sayın Bakan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı koruma mensuplarının Japonya topraklarında Türkiye’nin milletvekiline yönelik fiziki müdahaleleri de şık olmamıştır. Bir uygun olmayan durum başka bir uygun olmayan durumla örtüşmüş ve ülkemiz açısından hiç de şık olmamıştır. Keşke hanımefendi orada konuşurken Türkiye Cumhuriyeti’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı öyle konu mankeni gibi yanında durmasaydı. Keşke aynı tepkiyi Rize Belediye Başkanı ‘Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alın’ dediği zaman da iktidar milletvekilleri gösterseydi. Keşke, içinde kadın sanatçıların da bulunduğu gruba ‘Ulan hepiniz oradaydınız’ da denmeseydi. Örnekleri çoğaltmak mümkün, o yüzden bu tartışmayı burada bitirelim.”