Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Celal Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la HDP adına bir görüşme yapmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşmeye ilişkin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) bilgi veren Doğan, Erdoğan ile kişisel bir görüşme yaptığını söyleyen Doğan, HDP adına bir görüşme yapmadığını ve HDP yetkililerinin görüşmeden haberdar olmadığını belirtti.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi vermeyen Doğan, yıllardır Erdoğan’ı tanıdığını ve birçok defa görüştüğünü söyleyerek, “Günlük sohbetlerde bulunduk. Tarım konuşacak halimiz yok, tabi ki siyaset konuştuk” dedi.

HDP kaynakları ise Doğan ile Erdoğan arasındaki görüşmeden habersiz oldukları ve parti bilgisi dahilinde olmadığını söyledi.

BBC'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BBC Türkçe’den İlhan Taşçı’ya da konuşan Celal Doğan görüşmeyi doğrularken, görüşme talebinin kendisinden gittiğini aktardı.

Taşçı, konuya ilişkin haberinde ikilinin görüşmesine dair ayrıntıları şöyle aktardı:

"HUKUKUMUZ VAR"

“Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu” sözleriyle tanışıklıklarını anlatan Doğan, görüşmeyi “Türkiye’nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti” diye özetledi.

'PARTİ ADINA BİR GÖRÜŞME DEĞİL'

Celal Doğan, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin “parti adına bir görüşme olmadığının” altını çizdi.

Anlaşıldığı kadarıyla çözüm süreci ve PKK lideri Abdullah Öcalan ile HDP heyetinin görüştürülmemesi de Erdoğan ile Doğan arasındaki görüşmenin ana başlıkları arasında yer alıyor.

Öcalan ile görüşülmemesinin HDP’de yarattığı rahatsızlığı Cumhurbaşkanı'na iletip iletmediğine ilişkin soruya ise Doğan “Onlar ikili görüşme konusu. Bilgi verme şansım yok. Çok mesele konuştuk” demekle yetindi.

Doğan, konuşulan meseleleri ayrıntılandırırken örnek olarak Gaziantep’te çevre kirliliği nedeniyle tartışma yaratan Nizip Çayı’nın bile Cumhurbaşkanı ile görüşmede gündeme geldiğini aktardı.

" KOALİSYONU KONUŞTUK AMA..."

Celal Doğan “Tabii ki koalisyon konusunu da konuştuk” dedi ancak “Ama ayrıntıları söyleme şansım yok; O’nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma” sözleriyle de detay vermekten kaçındı.

“Bir AKP -HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?” sorusuna ise Celal Doğan şu yanıtı verdi:

“Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim.”

Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin parti yönetiminin bilgisi dahilinde olmadığını, “kendi şahsi görüşüyle gittiğini” söylüyor. Bu nedenle parti yönetiminde bir eleştiri ya da görüş iletilip iletilmediği sorumuza ise, “Hayır yani ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun?” yanıtını verdi.

Doğan “Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye’de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür” değerlendirmesini yaptı.

HABER CUMHURİYET'TE ÇIKMIŞTI

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Sabuncu, “Saray’da sürpriz HDP’li” başlıklı yazısında HDP Antep Milletvekili Celal Doğan’la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir görüşmek gerçekleştirdiğini yazmıştı.