İstanbul Anadolu yakasında seçim faaliyeti yürüten HDP'li gönüllüler grubu, partinin seçim bildirgesinin yasaklanmasını protesto etmek için boş kağıt dağıttı.

7 Haziran seçimleri için oluşturulan "HDP gönüllüleri" grubu, sabah 7.00 ile 10.00 arası Kadıköy ve civarındaki belli başlı toplu ulaşım istasyonlarında seçim çalışması yapmıştı. Aynı grup 1 Kasım seçimleri için de bir araya gelerek seçim faaliyetlerine başladı.

Radikal’de yer alan habere göre, sabah saatlerinde Anadolu yakasının en önemli transfer merkezleri haline gelen Ünalan metrobüs girişi, Kadıköy İskelesi ve Söğütlüçeşme metrobüs duraklarında çalışma yürüten grup, HDP seçim bildirgesinin yasaklanmasını ilginç bir yöntemle protesto etti. Her sabah olduğu gibi aynı noktalara giden HDP gönüllüleri seçim materyali yerine boş kağıt dağıttılar.

Aydın Sulh Ceza Hakimliği, 16 Ekim günü, "özyönetim" ifadesini gerekçe göstererek, HDP'nin 1 Kasım seçim beyannamesi kapsamında hazırlanan broşürler hakkında toplatma kararı vermiş, bu kararla birlikte partinin seçim vaatlerini içeren metnini seçim çalışmasında kullanması yasaklanmıştı.