Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Vatansevenler Derneği'nin düzenlediği ‘Milli İradenin Önemi’ programına elinde fenerle katılırken, dinleyicilere, "Benim gittiğim her yerde ampul patlıyor. Ne olur ne olmaz" diye seslendi.

Referandum çalışmalarını sürdüren eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Avcılar’daki Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

‘Vatansevenler Derneği’nin düzenlediği ‘Milli İradenin Önemi’ toplantısının yapılacağı salona izdiham nedeniyle girmekte güçlük çeken Akşener, salondaki merdiven ve sahnenin de tamamen dolu olması nedeniyle toplantıyı açık havada yaptı.

Akşener, referandumda ‘Hayır’ oyu verenlerin asla hain yerine konulamayacağını belirterek, “OHAL şartlarında ‘hayır’ deme cesaretini göstererek referanduma gidiyoruz. 12 Eylül’ü de gördüm. Bu cuntacılar ne bana, ne babama dokunmadı. 82 Anayasası için referanduma gittik. O dönem ‘Hayır’ diyenleri tutuklamadılar. O cuntacılar kadar bile millete saygınız yok. Gelin sahaya, meydana eşit biçimde yarışalım ve çıkan sonuca birlikte saygı duyalım. 16 Nisan akşamı iradenizle 80 milyon kere ‘hayır’ diyeceksiniz ve Türkiye’nin her yerinde huzur hakim olacak” dedi.

Türkiye’nin ‘Kararname devleti’ olduğunu anlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan eşit koşullarda yarışmayı istediğini belirterek, “Gittiğim her yerde ampuller patlıyor ama patlak ampuller bizi yıldıramaz. Çünkü sizler cesaretin adısınız, çünkü sizler Türk Milletisiniz” diye konuştu.

Hükümetin izlediği politikaları eleştiren Akşener şunları söyledi:

“Biz alt tarafı bir kurultay yapmak istedik. Siz bunu üzerine ülkenin başbakanını değiştirdiniz. Bu vatan için kurban olmaya geldik ne yaparsanız yapın, ne iftira atarsanız atın engel olamayacaksınız. Gelin bu milletin kutsallarını yerle bir etmeyin. Sayın Bahçeli dedi ki ‘birlikte anayasa hazırladık’. Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki ‘hayalim olan tasarı geliyor’. Şimdi de Bahçeli kandırıldı. Gerçek ne millet bilmek istiyor. Bu mesele devletin bekası için midir? Cumhurbaşkanının hayali için midir? Biz kandırılmayacağız ve 16 Nisan’da 80 milyon kere ‘hayır’ diyeceğiz.”