ABD Başkanı Trump ile görüşmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rakka operasyonunda ABD’nin YPG ile hareket etme kararı aldığını belirtti. Erdoğan, ABD’nin ilerleyen süreçte Suriye konusunda “Türkiye’nin kapısını çalacağına” inandığını da söyledi.

Türkiye’nin ABD büyükelçiliğinde gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, Trump ile görüşmede YPG konusunda ABD ile uzlaşmaya varamadıklarını söyledi.

NTV’nin haberine göre Rakka operasyonunda ABD’nin YPG ile hareket etme kararı aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetimine “Mevcut durumda böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz, kesinlikle sizlerle beraber olamayız” dediklerini aktardı.

ABD’nin ilerleyen süreçte Suriye konusunda “Türkiye’nin kapısını çalacağına” inandığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye işin dışında tutulamaz” dedi.

Trump yönetimine YPG konusunda net mesaj verdiklerini de belirten Erdoğan, konuya ilişkin şunları söylediğini aktardı: YPG ve PYD’den Türkiye’ye herhangi bir saldırı olursa hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız. O koridorda ülkemize yönelik bir tehdit olursa buna müsaade edemeyiz. Sözler yerine getirilmezse o anda başımızın çaresine bakarız.