Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, Ankara'da Müteahhitler Birliği Ödülleri Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, dolar/TL paritesinin 3.61 bandında seyrettiği ekonomik duruma ilişkin, "Türkiye'nin ekonomik anlamda ciddi hiçbir sorunu yoktur. Dedikoduya falan gerek yok. Açıkçası, küresel ve bölgesel krizler bir anda ortaya çıkmadıkları gibi, öyle bıçakla kesilir gibi de ortadan kaybolmazlar" dedi.

Bunun için de kendi çözümlerini ürettiklerini belirten Erdoğan, "Türkiye Varlık Fonu gibi araçlar, işte bu amaçla hayata geçirildi. Bizim stratejimiz geri çekilme ve içe kapanma değil. Tam tersine ileriye atılma, daha cesur davranmaktır" diye konuştu.

IRAK’TA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

Suriye'de aktif politika yürüttüklerini, Irak'ta da söz sahibi olmak istediklerini söyleyen Erdoğan, "Bölgemizde yaşanan kriz sadece bizim için değil, dünyanın tamamında da sürdürülebilir değildir. Fitili ateşlenen sorunların, dünyayı çok kısa bir sürede ateşe boğacağını ABD ve Avrupa'da meydana gelen terör eylemleriyle bir kez daha görmüş olduk" diye belirtti.

VARLIK FONU MÜTEAHHİTLERİMİZE DESTEK VERCEK

Erdoğan'ın konuşmasının bir kısmı şu şekilde:

"Milletimize, iş adamlarımıza, müteahhitlerimize inanıyor, güveniyoruz. 15 Temmuz bir daha göstermiştir ki; öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye göğüslediği saldırılardan, darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Aynı durum sizler için de geçerlidir. Bu hassas süreci azimle, dikkatle aşarsanız bir anda karşınıza çok daha büyük fırsatların çıktığını göreceksiniz.

Devlet olarak sizlere destek olmak için yeni imkanlar getiriyoruz. Büyük ihalelerdeki teminat sorununu çözeceğine inandığım yeni bir kurumu devreye soktuk. Türkiye Varlık Fonu, müteahhitlerimizin projelerine de ciddi bir destek verecektir. Böyle bir adımın atılmış olması, yolumuzu, yolculuğumuzu daha da güçlendirecektir.

“Yeni ve cazip bir imkan olarak, kamu-özel işbirliği konusundaki tecrübelerimizi diğer ülkelere de yaymamız gerekiyor. Bu yöntem, ulaştırma, sağlık, haberleşme gibi alanlarda da sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Son dönemde, terörle, darbeyle, özellikle de kaos denemeleriyle dize getiremedikleri Türkiye'yi ekonomiyle vurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Türkiye'nin ekonomik anlamda ciddi hiçbir sorunu yoktur.

 Dedikoduya falan gerek yok. Açıkçası, küresel ve bölgesel krizler bir anda ortaya çıkmadıkları gibi, öyle bıçakla kesilir gibi de ortadan kaybolmazlar. Bunun için de kendi çözümlerimizi üretmemiz, kendi yollarımızı açmamız gerekiyor. Türkiye Varlık Fonu gibi araçlar, işte bu amaçla hayata geçirildi. Bizim stratejimiz geri çekilme ve içe kapanma değil. Tam tersine ileriye atılma, daha cesur davranmaktır.

(Kaynak: Evrensel)