Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Abdullah Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmelerle ilgili bir soruyu yanıtlarken, görüşmelerde amaçlarının PKK'ye silah bıraktırarak Türkiye’yi terk etmeleri olduğunu söyledi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Operasyonlar konusunda mücadelemiz sürecek. Siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz dedik. Şu anda da aynı noktadayız.

Samimiyetimiz, son günlerde attığımız adımlardır. Bu adımları nasıl attığımızı ve nerede attığımızı da uygulamalarımızda gösterdik.

Tabii detay bilgiler verdiler. Bu bilgilerden haberim yok. Nereden, nasıl bu bilgiler yansımış bunu da bilmiyorum. Bunlar bana yansıyacak olursa ülkeye döndüğümüzde bunun değerlendirmesini yaparız."

Erdoğan asıl amacın, PKK kadrolarının Türkiye'yi terk etmesi olduğunu söyleyerek, bunun da silahı bırakarak terk etmeleri olduğunu ekledi.

KCK 'ASIL SİZ ÇEKİN GİDİN' DEMİŞTİ

Erdoğan kısa bir süre önce, "Silah bırakan PKK’li başka ülkeye gidebilir" demiş, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ise Erdoğan'ın bu ifadesine karşılık olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Erdoğan bilmeli ki biz Kürdistanlıyız, bu ülkeyi çok seviyoruz ve bu ülke için çok bedel verdik. Erdoğan diyor ki 'ya Türkleşerek tek milleti kabul edeceksiniz ya da nereye gidiyorsanız gidin'. Ben de diyorum ki 'sizin ne işiniz var ülkemizde. Burası Kürdistan'dır. Bizim ülkemizdir. Asıl siz çekin gidin ülkemizden.' Kürt halkı üzerinde silahlı baskı ve siyasi soykırım olduğu sürece bu özgürlük gerillası ve Kürt halkının direnişi de olacaktır. Bunu herkes iyi bilmelidir."