DTK’nin Diyarbakır’da 2 gün sürecek 7. Olağan Genel Kongresi gerçekleştiriliyor.  Kongrenin açılışında bir konuşma yapan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, “Devlet değil, demokrasi istiyoruz” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi'nin  7. Olağan Kongresi gerçekleştiriliyor.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, herkes rahat olsun. Türk halkı korkmasın, tek çatı altında çözüm ve barışı yapacağız" dedi.

"Biz devlet değil, demokrasi istiyoruz" diyen Tuğluk şunları söyledi:

"Kendi kendimizi yönetmek istiyoruz ama ayrılarak değil. Özgürlüğümüzü de pazarlık konusu yapmayız. Çözüm süreci nihayete erdiğinde Kürtlerden çok Türkler kazanacak. Kürt siyasetinin kendi içinde demokrasi sorunu var” "

Ortadoğu’da devlet ve milliyetçilikte ısrarın felaket getirdiğini ifade eden Tuğluk, Irak ve Suriye’nin içinde bulunduğu durumu örnek gösterdi.

Konuşmasının devamını parti içi demokrasiye ayıran Tuğluk şunları söyledi:

“Kürt siyasetinin kendi içindeki demokrasi sorunu de oldukça ciddiyet arz ediyor. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde her konuda farklı söylemleri 'bize liberal demokrasiyi dayatmayın' denilerek karşılayamayız. Sorun şu ki değerli arkadaşlarım kendi içimizde liberal demokrasiyi aşacak ifade özgürlüğünü daha sağlayamıyorsak biz hangi komünal yaşamı kuracağız.

Farklılıkların birlikteliğinin tartışıldığı bir durumda halen kendimizi evin sahibi gibi sıfatlandırarak nereye nasıl varacağız. Maalesef ufuksuzluk baskı ve şiddete eğilim karşı tarafı yok sayma ve zaman zaman totaliter yaklaşımlar, değer ve birikimlerin hoyratça kullanımı ve popülizm hastalığı tüm bu hususlarda Kürd siyaseti olarak rüştümüzü yeniden ispatlamakla karşı karşıyayız.”