HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim," sözlerine yanıt verdi. Demirtaş, "Üç gündür üzüntüden uyuyamıyorum," diyerek Davutoğlu'nun sözlerini ti'ye alırken, "Böylesi muhteşem bir seçim kampanyası hamlesi beklemiyorduk" dedi.

DEMİRTAŞ: ÇALIŞMAYI BIRAKALIM MI, KARARSIZ KALDIK

Demirtaş'ın Davutoğlu'nun açıklamalarına verdiği esprili yanıtı şöyle:

"Üç gündür üzüntüden uyuyamıyorum, Başbakan bana artık 'Selahattin' demeyecekmiş. Bu kadar zeki bir Başbakanımız olduğu için çok gururluyuz. Böylesi muhteşem bir seçim kampanyası hamlesi beklemiyorduk. Bize 'Selahattin' de demeyecekmiş artık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çalışmayı bırakalım mı, kararsız kaldık. Sen Başbakansın Başbakan! Farkına var! Biliyoruz, sen de kendine inanamıyorsun, ama yetki sende."

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting konuşmasında Selahattin Demirtaş'ı hedef alarak, Demirtaş'ın Diyanet'e ilişkin eleştirilerini hatırlatarak, "Biri diyor ki 'Diyanet'i kapatacağım'. İzin verir miyiz Demirtaş?  Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin  ismi, Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize, Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü  'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim  kutsal diyarımızdır. Selahaddin Eyyubi'nin diyarıdır," diye konuşmuştu.