Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kobani’deki kriz için getirdiği ‘IŞİD tezkeresi’ önerisine, "Kılıçdaroğlu sadece sussun, onun aklına ihtiyacımız yok" dedi.

Ahmet Davutoğlu, dün gece iki polisin hayatını kaybettiği suikastte yaralanan Bingöl eski il emniyet müdürü Atalay Ürker’ü hastanede ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamaya yanıt vererek,  ”Kılıçdaroğlu’nun tek çabası var, Esed’i korumak. Bütün bu facialar yaşanmışsa Esed rejimidir, IŞİD’tir” dedi.

Kılıçdaroğlu dün, hedefine Esad yönetimini oturtan mevcut tezkereyi ‘torba tezkere’ diye nitelemiş ve sadece Kobani’nin IŞİD’den kurtarılmasını amaçlayacak yeni bir tezkere çıkarılmasını talep etmişti. Davutoğlu bu çağrıya şu yanıtı verdi:

“Türkiye Esed’e de IŞİD’e de aynı şekilde karşıdır. Ana muhalefet partisine böyle şeyler yakışmıyor. Kılıçdaroğlu’nun hayallerinin ötesindedir bizim yaptığımız icraatlar. Tazminatlar için çoktan talimat verildi. Kılıçdaroğlu sadece sussun, onun aklına ihtiyacımız yok. Yeter ki provokatörlerin eline koz vermesin.”