Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun AKP hükümetinin, ‘muhalefeti ve diğer partileri hazırlıksız yakalama amaçlı ani erken seçim’ manasına gelen ‘baskın seçim’ hazırlığında olduğu yönündeki açıklamasına benzer bir açıklama HDP’den geldi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir de iktidarın ‘erken seçim yerine baskın seçim hazırlığı içerisinde olduğunu’ söyledi ve partilerine yönelik son tutuklama furyasının da bu hazırlıkla ilgili olduğunu ifade etti.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, siyasi iktidarın ‘erken seçim yerine baskın seçim hazırlığı içerisinde olduğunu’ söyledi.

dihaber’den Hayri Demir ve Selman Güzelyüz’e açıklamalarda bulunan Baydemir’in konuya dair açıklamaları şöyle:

Bugün Demirtaş’ın, Yüksekdağ’ın halen cezaevinde oluşu, belediye başkanlarımızın halen tutuklu olması aynı zamanda HDP’ye karşı tutuklamaların devam etmesinin iki temel nedeni vardır. Birincisi referandum idi ikincisi erken seçim değil, baskın seçim var. Baskın seçim hazırlığıdır bu aynı zamanda.

Ben takvim vermek istemiyorum ama bunun adı erken seçim olmayacak. Baskın seçim olacaktır.

Ortada bir seçim zemini olmadığını belirten Baydemir, buna rağmen HDP’nin olası bir baskın seçime hazır olduğunu vurguladı ve şu değerlendirmede bulundu:

Hangi koşullarda seçim yapılacak. Kalem oynatanın cezaevine konulduğu bir ortam. Bir parti devleti. Seçim sonuçlarını saymakla görevli olan tarafsızlığını yitirmiş bir YSK var. Böylesi bir ortamda yapılacak olan seçim değildir. 16 Nisan’daki tercihlere saygı gösterildi mi ki 16 Nisan’dan sonraki tercihlere saygı gösterilsin. Halkın iradesine saygı gösterdi mi ki bundan sonra saygı göstersin. Bu yüzden demokrasi güçlerinin esas mücadelesi seçimden ziyade seçime gidene kadar faşizmin geriletilmesi olmalıdır. Bu olmadan seçim güvenliği olmaz ki.

Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Mevcut AKP-MHP koalisyonu ‘seçimle gitmeyiz’ diyor.