Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığı ile gündeme gelen 100 bin imza konusunda, "noter şartı falan yok." dedi.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 'Uyum yasaları zaten bir süredir Meclis'ten çıkıyor. Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi.

Meral Akşener, "Ben Cumhurbaşkanı adayıyım arkadaşlarımızın isteği ve talebiyle. 100 bin imzayla aday olacağım" demişti.

ABD'NİN 'ADİL SEÇİM' AÇIKLAMASI

Yıldırım, ABD'den erken seçim kararına ilişkin yapılan "OHAL şartlarında adil ve şeffaf bir biçimde yapılması zor olacaktır" açıklamasına ilişkin ise, "Önce onlar kendi işlerine baksın. Seçimlerde hile yapıldı tartışmaları Amerika'da bitmedi. Amerikalılar seçim görmek istiyorlarsa Türkiye'ye gelsinler ne kadar şeffaf olup olmadığını yerinde görsünler." şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, firari askerlerden birinin Yunanistan'da serbest bırakılması ile ilgili olarak ise "FETÖ suçluları Yunanistan'ı barınak olarak görmeye başladı.Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalar yapan Yıldırım, "Şenol Güneş'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Dostluğa uyan bir şey değildir. Geçmiş olsun diyorum. Maç takımlar arasında olağan bir şeydir. Bu tip olaylar provakasyonlarla gerçekleştiğini gördüğümüz olaylar var. Yöneticiler başta olmak üzere taraftarları futbolun keyfine davet ediyorum. Kavgayla spor olmaz. Asırlık takımlarımız bunu hak etmiyor. Ümit ederim bir daha yaşanmaz. TFF'de gereken araştırma ve soruşturmayı yapıyor. Sorumluluğu olanlar karşılığını görecek" dedi.