Başbakan Binali Yıldırım, “Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Milletin talebine karşı çıkmak, eski tas eski hamam diyerek yola devam edilmez. Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu meclise getirmiş olacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu.
 
Yeni anayasa taslağını önümüzdeki günlerde Meclis’e götüreceklerini söyleyen Yıldırım, diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı sürdüreceklerini, ondan sonra da kararı halkın vereceğini söyledi.
 
Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
‘VESAYET ANAYASASINI DEĞİŞTİRİYORUZ’

“Vesayet anayasasını değiştiriyoruz. Milletin talebine karşı çıkmak, eski tas eski hamam diyerek yola devam edilmez.
 
Hazırlıklarımızda sona gelmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliği konusunu meclise getirmiş olacağız.
 
Diğer siyasi partilerle ortak bir mutabakat zemini aramayı da sürdüreceğiz. Ondan sonra karar her zaman olduğu gibi aziz milletimizindir.
 
Milletin artık, Türkiye'nin vakit kaybetmesi tahammülü yoktur.Hedefimiz demokrasiyi etkin şekilde işletecek hükümet sistemini hayata geçirmektir.
 
14 yıldır Türkiye için ne kadar çatlak ses çıktıysa hepsini boşa çıkardık. Bu kirli oyunların hepsini bir kez daha bozacağız.
 
’15 YILDIR HER TÜRLÜ VESAYETE KARŞI DURDUK’

 
Türkiye'nin her köşesi ve bütün renkleri Ak Parti siyasetine kendini bulur. Seçim tabloları incelendiğinde bu gerçeğin rakamsal ispatını rahatlıkla görebiliriz.
 
O gece Türk milleti için milat oldu. Bu saldırı Türkiye'ye, millet iradesine karşı yapılmıştır. Bu saldırı milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanımıza hükümetimize Ak Parti’ye yapılmıştır.
 
O gece hesap yapanların derdi Türkiye'yi karanlığa gömmekti. Ancak millet durmak yok yola devam dedi.
 
Değerli arkadaşlarım milletimizle beraberiz. Bugün 15 yaşında olan Ak Parti, bu 15 yılın her anında her türlü vesayet girişimine kararlılıkla karşı koymuştur.