Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), İzmir Gündoğdu Meydanı'nda sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni beşinci gününde HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ziyaret etti.

Alanda bulunan vekiller tarafından karşılanan Kemalbay, "Nöbetimiz Diyarbakır'da başladı, İstanbul ve Van'da devam etti. Van denizinden İzmir denizine aktı. Halklarımızın partililer ile buluşmasını engellemek için bu alan bariyerlerle açık cezaevi haline getirildi" dedi.

'FAŞİZAN UYGULAMALARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

AKP ve MHP’nin el ele vererek kendilerini halktan koparmaya çalıştığına savunan Kemalbay, 7 Haziran seçimleri ardından faşist bir sürecin başladığını savundu.

Faşizan uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını söyleyen Kemalbay, "Barış ve adalete kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada kızgın güneşin altında nöbeti güçlendiriyorsunuz. Halkaya halka, umuda umut ekliyorsunuz. İzmir il yönetimine, çalışanlarına ve en önemlisi burada günlerdir nöbet tutan vekillerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HASANKEYF’DEKİ YIKIM

Kadınlar, gençler, doğa ve tüm halklar kazanıncaya dek mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Kemalbay, şunları söyledi:

"Dersim ve Hasankeyf'te yıkımlar yakımlar sürüyor. Birlikte kazanacağız. Figen Yüksekdağ'a, Selahattin Demirtaş'a, Gültan Kışanak'a, Sabahat Tuncel'e ve zindanda bulunan tüm yoldaşlarımıza buradan selam gönderiyoruz. Bu onların da nöbetidir."

(Kaynak: Dihaber)