Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), siyasetin barış ve çözüm üretebilmesi için ülkenin her zamankinden daha çok kadın milletvekiline ihtiyaç duyduğunu belirtti.

KA.DER, “Kalıcı barış için kadınları aday gösterin!” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından, uzlaşma kültüründen yoksun, baskıcı ataerkil siyaset yüzünden ortaya çıkan belirsizlik, artan terör olayları, provokasyona yönelik eylemler, şiddet içeren toplumsal hareketler nedeniyle çok zor günler yaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şiddet sarmalına girdiğimiz, adalet duygusunun darmadağın olduğu, hukukun işlemediği bir dönem yaşıyoruz.

En büyük acıyı yine kadınlar çekiyor.

Böylesi bir ortamda, ülkenin geleceğini belirleyecek olan yasama organının oluşturulabilmesi için, 1Kasım’da yapılması planlanan genel seçimin sağlıklı yapılabileceğine dair endişelerimiz var.

Her soruna yapıcı değil yıkıcı bir tavırla yaklaşan, çözümsüzlükten beslenen, birbirini dinlemekten, anlamaktan, uzlaşmaktan aciz, siyasetin erkek temsilcilerinden artık bıktık.

Zaman, birbirini dinleme zamanıdır.

Zaman, birbirini anlama zamanıdır.

Zaman, pozitif iletişime bir şans verme zamanıdır.

Zaman, gencecik canların yitirilmemesi, anaların, babaların, eşlerin, çocukların acılara itilmemesi için uzlaşma zamanıdır.

Zaman, “kalıcı barış için” kadınların siyasette ve mecliste daha fazla yer alma zamanıdır.

Siyasetin şiddet ve baskı değil, barış ve çözüm üretebilmesi için Türkiye’nin her zamankinden daha çok kadın milletvekiline ihtiyacı var.

Çözüm kadınlardadır.

Barış en etkin şekilde ancak kadınlarla inşa edilebilir.

Siyasi parti başkanlarına sesleniyoruz: Silahların susması için, kalıcı barış için, toplumsal karmaşanın son bulması için, toplumda oluşan nefret dilinin sevgiye dönüşebilmesi için, birlik ve beraberlik içinde huzurla yaşamak için kadınları aday gösterin.

Tüm seçmenlere sesleniyoruz: ‘Barış’ için, daha güzel bir gelecek için kadın adaylara oy verin!”

'TELAFİSİ OLMAYAN BUNCAACIYLA NE YAPACAĞIZ'

KA.DER barış ve çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Biz bu ülkenin kadınları, barış istiyoruz. Savaşın, çatışmanın kıyıcılığını daha kaç kuşak yaşayacak? Telafisi olmayan bunca acıyla ne yapacağız?” dedi.

“Seçime beş kala iktidarın “dondurduğunu” ilan etmesiyle çözüm süreci ortadan kalktı” diyen KA.DER, “Savaş dili eskisinden de beter biçimde geri döndü. Kanı yerde kalmayacak dedikleriniz, bizim çocuklarımız. Feda edebileceğinizi söyledikleriniz, bizim çocuklarımız, bizim yakınlarımız. Öldürdükleriniz, bizim çocuklarımız” diye devam etti.

Nasıl bir Meclis, nasıl bir ülke istediklerini oylarıyla anlattıklarını iradelerinin hiçe sayıldığı belirtilen açıklamanın devamda şöyle denildi:

“Bombalamalar, yangınlar, misillemeler sardı etrafımızı. Bir ayda onlarca insanımız öldü. Onların yasını tutmak yerine yeni kayıpların korkusunu duyurdunuz. Biz seçimimizi savaştan yana yapmadık. Yürürlükteki antidemokratik hukuka bile uymayan bir olağanüstü hal rejimine oy vermedik. Ne bombalara, ne misillemelere ne infazlara ne de sabotajlara ihtiyacımız var.” (İMC Tv)