Son dönemlerde MHP’lileştiği, aşırı Türkçü bir söylem içine girdiği yönünde eleştirilere maruz kalan AKP'nin bir milletvekili ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı da olan Bekir Bozdağ, “Bugünkü MHP’nin 9 ışıktan ışık almadığı, başka yerlerden aldığı açık” dedi ve MHP’ye 9 ışık dersi verdi.

Devlet Bahçeli’nin, Başkanlık Sistemi için “Başbakan Erdoğan, seçilmiş sultan olmak istiyor, bunun için gayret gösteriyor” sözleri, MHP ile AKP arasında “9 ışık” polemiği başlattı. Bahçeli’nin bu sözlerinin sorulduğu Bozdağ, “Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş’in izinden gittiğini söylüyor. Ama belli ki 9 Işığı gerektiği gibi okumamış. Türkeş de Türk milleti için en doğru sistemin Başkanlık Sistemi olduğunu ifade etmiş” dedi.

”Merhum Türkeş sultanlık mı istiyordu?” diye soran Bozdağ, “Türkiye’yi bölecek Başkanlık Sistemini mi istiyordu? 9 Işık’ta yazılanlar, merhum Türkeş’in kaleminden çıkan bu bilgiler doğru değil mi? Türkeş de mi Türkiye’nin bölünmesini istiyordu? Maalesef bugünkü MHP’nin 9 Işık’tan ışık almadığı, başka yerlerden ışık aldığı çok açık” diye konuştu.

MİLLİYETÇİ TÜRKİYE’DE ‘BAŞKAN’

AK Parti de, Türkeş’in Başkanlık Sistemini savunan sözlerini biraraya getirerek paylaşma kararı aldı. İktidar partisi Türkeş’in 9 Işık kitabında yer alan, “Güçlü, kuvvetli devlet, şahsiyetli, dirayetli devlet başkanlarıyla kaimdir. Bunun için biz Başkanlık Sistemini getireceğiz” ifadelerini MHP’ye karşı kullanacak. Aynı kitapta Türkeş’in, “Milliyetçi Hareket tek başkan, tek meclis sistemini savunur. Çağımız kuvvetli, adil ve hızlı icra çağıdır... Bunun için Türk tarih ve töremize uygun olarak Başkanlık Sistemini savunuyoruz. İcrayı Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olarak ikiye bölemeyiz. Milliyetçi Türkiye’de ‘başkan’, Türk milletinin yürütme organının tek başı olacaktır” sözleri de kullanılacak.